al centre de Madrid

Ayuso pressiona la Delegació per la manifestació proindependència

La presidenta de la comunitat demana una reunió per saber si es van investigar amb detall els manifestants

daz-ayuso

daz-ayuso / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reiterat que demanarà una reunió a la Delegació del Govern a Madrid per saber si es van investigar «amb detall» els convocants de la manifestació proindependència de la capital de l’Estat, abans d’autoritzar-la, i quan es va comunicar.

«Lamento profundament el que ha passat aquest cap de setmana a Madrid i em preocupa seriosament veure persones grans corrent amb les bosses de comprar, famílies corrent espaordides després d’aquests aldarulls... M’agradaria que no es tornés a repetir», ha afirmat la dirigent regional. 

Ayuso ha reconegut que és el moment d’obrir el debat de si s’ha de «permetre tot» o si des de les institucions han d’intentar «que això no succeeixi». En aquest sentit, ha remarcat que no es tracta de «prohibir», perquè existeix la «llibertat de manifestació», que, a més, és «un dret constitucional», però, «veient la situació a Catalunya, tot fa preveure que si aquest mateix tipus de manifestacions es repeteixen a Madrid» acabaran «amb aldarulls».

Manifestacions a Madrid 

Malgrat que la relació de la Comunitat amb la Delegació del Govern és «excel·lent» i que han col·laborat junts en moltes altres ocasions, Ayuso no entén per què s’ha permès aquesta mobilització i ha assegura que al Govern regional els falta informació. «Tothom es manifesta a Madrid amb total normalitat, però si sabem que són manifestacions el procedent és intentar evitar-les almenys fins que baixi una mica la intensitat», ha manifestat.

La presidenta autonòmica ha incidit que s’han convocat altres manifestacions independentistes i no ha passat res, però ha posat èmfasi que no vol veure «gent corrent pels carrers de Madrid espantada ni terrasses amb cadires volant pels aires». Per Ayuso, aquesta sensació de por i impunitat no correspon amb la convivència, tranquil·litat i llibertat amb què es viu a la regió.

Notícies relacionades

Al seu parer, la imatge que es va donar de la capital de l’Estat dissabte «no és la realitat, i això perjudica no només la seguretat de tots els ciutadans que passen per allà, que no han de viure aquesta situació», sinó també el que es projecta a l’exterior i les seves conseqüències per al turisme.