DISTURBIS DE CARRER

Casado exigeix a Sánchez acabar amb la 'kale borroka' a Catalunya com «va fer el PP al País Basc»

El líder dels populars critica als independentistes que es facin «acompanyar» en els seus actes per Ibarretxe i Arnaldo Otegi

zentauroepp50317555 casado valencia191009170529

zentauroepp50317555 casado valencia191009170529 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del PP, Pablo Casado, ha exigit aquest divendres al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que actuï amb «urgència» a Catalunya davant dels disturbis i incendis que s’estan produint als carrers i li ha recordat que al seu dia el PP va utilitzar la llei per acabar amb la violència de carrer alPaís Basc.

En un acte a Oviedo, després de firmar l’acord entre el PP i Fòrum Astúries per presentar-se junts a les eleccions generals, Casado ha lamentat que la portaveu del Grup Popular al Congrés i candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, hagi sigut «increpada greument pels violents»Cayetana Álvarez de Toledo, a la plaça de Sant Jaume.

Casado ha afirmat que alsindependentistes  els «molesta» que comparin la violència de carrer que hi havia al País Basc amb la que hi ha ara a Catalunya, però ha subratllat que «són ells els que contínuament es fan acompanyar» en manifestacions o en actes per l’ex ‘lehendakari’ Juan José Ibarretxe i per l’exlíder de l’esquerra ‘abertzale’ Arnaldo Otegi.

«El PP va acabar amb la ‘kale borroka’ al País Basc aplicant la llei, tota la llei. I, per tant, el Govern d’Espanya avui té l’obligaciód’aplicar la llei, tota la llei i només la llei. No s’han de buscar dreceres sinó complir el Codi Penal i la Constitució, que qualsevol càrrec públic ha jurat complir», ha ressaltat.

Ordre i concòrdia

Per això, ha insistit que Sánchez ha «de complir la llei i fer-la complir» a Catalunya, una cosa que, segons ha dit, «no és gaire demanar» després de quatre jornades de violència als carrers de Catalunya. «Nosaltres oferim llei, ordre i concòrdia. Però no hi ha concòrdia ni convivència possible sense llei i sense seguretat», ha avisat.

Notícies relacionades

En aquest punt, ha defensat aplicar ja la Llei de Seguretat Nacional perquè, segons ha dit, el president de la Generalitat, Quim Torra, no pot seguir al capdavant dels Mossos. «El Govern d’Espanya ha de coordinar immediatament totes les forces de seguretat», ha assegurat.

En uns termes semblants s’ha expressat en declaracions als periodistes abans de l’inici de l’acte, demanant al president del Govern en funcions «fermesa i, sobretot urgència», perquè, segons ha dit, Catalunya «no pot estar ni un minut més amb aquesta sensació d’inseguretat i impunitat als carrers».