violència a Catalunya

Rivera: «S'ha de blindar Catalunya davant el tsunami de violència»

El líder de Ciutadans creu que «ens hem de blindar políticament» davant un president que «talla autopistes» i «ens porta a tots a l'abisme»

zentauroepp50432546 graf1316  madrid  16 10 2019   el presidente del gobierno en191016200648

zentauroepp50432546 graf1316 madrid 16 10 2019 el presidente del gobierno en191016200648 / Sebastian Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

La reunió entre el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, en la qual han analitzat la nova escalada de tensió a Catalunya ha acabat poc abans de les vuit de la tarda, després d’haver parlat durant uns 40 minuts.

El president de Ciutadans considera que som davant d’una «emergència nacional» per la situació a Catalunya i que ha arribat el moment de «prendre decisions difícils». En la seva reunió amb Pedro Sánchez, li ha demanat «blindar» Barcelona per evitar nous episodis de violència.

Un president que «talla autopistes»

«Li he demanat tots els efectius disponibles per ajudar en aquesta emergència nacional per la situació de Catalunya», ha assenyalat en la roda de premsa després de la seva trobada amb el president a la Moncloa. Rivera ha insistit que Catalunya és davant un «tsunami de violència». També ha reclamat el cessament del president Quim Torra, assegurant que és un president que «talla autopistes».

El líder de Ciutadans insisteix que s’ha «aplicar el 155». «S’ha d’aplicar un 155 de veritat, planificat, amb un calendari», ha reclamat Rivera, que ha opinat que l’anterior aplicació d’aquest precepte constitucional va ser massa curta i que ara ha de fer-se «sense complexos». «Blindar Catalunya, sí, però també ens hem de blindar políticament davant un conductor suïcida que ens porta a tots a l’abisme», ha insistit.

Ronda de contactes

Amb Rivera, el president conclou aquesta ronda de contactes amb els màxims responsables de l’oposició per estudiar com afrontar l’escalada de violència a Catalunya en protesta per la sentència del procés.

Notícies relacionades

Al matí, Sánchez s’ha reunit amb el president del PP, Pablo Casado, que li ha demanat que enviï a Quim Torra un «requeriment» perquè compleixi les seves «obligacions constitucionals i legals» com a pas previ a l’activació del 155.

Mentrestant, el líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha sigut citat a la tarda, s’ha compromès a recolzar l’Executiu si «desinflama» la crisi catalana, rebutjant els plantejaments de Casado i de Rivera, que advoca per destituir el president de la Generalitat i recuperar les competències penitenciàries.