PREMIS PRINCESA D'ASTÚRIES

Elionor: «El títol d'hereva em compromet amb l'esforç de servir Espanya i tots els espanyols»

La filla de Felip VI s'estrena amb el seu primer discurs públic en l'entrega dels Premis Princesa d'Astúries

leonor

leonor

1
Es llegeix en minuts
PIlar Santos

Elionor de Borbó s’ha estrenat aquest divendres amb el seu primer discurs públic. Ha sigut en la cerimònia de lliurament dels Premis Princesa d’Astúries al Teatre Campoamor d’Oviedo. La princesa, en una curta al·locució emotiva i plena de referències familiars, ha fet referència al seu títol d’hereva de la Corona i ha assegurat que ho assumeix amb «responsabilitat» i se sent «molt honrada» per això. «És un títol que em compromet amb l’entrega i l’esforç de servir Espanya i tots els espanyols», ha proclamat davant de l’atenta mirada dels Reis i la seva germana, la infanta Sofia

Elionor, de 13 anys i estudiant de tercer curs d’ESO, que al matí ha imposat les insígnies als guardonats, els ha felicitat en el seu discurs i els ha mostrat agraïment per «fomentar la cultura i la ciència, per impulsar la solidaritat, per millorar l’educació». «Gràcies per treballar per preservar la natura i reduir les injustícies, la discriminació, la pobresa i la malaltia. Som aquí per retre-us homenatge. Les vostres obres ens recorden que hi ha milions de persones que pensen i actuen perquè el món sigui millor», ha continuat l’hereva.

Notícies relacionades

La Princesa ha començant dient que ha sigut un dia «molt important» en la seva vida i que ho ha estat esperant amb «molta il·lusió». Ha comentat que durant anys ha vist «l’afecte il’emoció» amb els quals els seus pares han anat cada any al Principat a presidir la cerimònia dels premis i s’ha mostrat orgullosa que sigui la terra de la seva mare. «Jo porto sang asturiana», ha dit despertant somriures i aplaudiments dels assistents.  Al final del discurs ha agraït a la seva àvia Sofia que l’hagi acompanyat aquest dia. 

Felip VI es va estrenar amb un discurs en aquests mateixos premis també amb 13 anys, quan acabava de començar BUP. Era el 3 d’octubre del 1981.