JORNADA DE VAGA

Almenys 77 ferits, un per contusió ocular, durant les protestes d'aquest divendres

La majoria d'assistències han sigut a Barcelona, on es produeixen enfrontaments al centre de la ciutat entre policies i manifestants violents

manu-policia-out-web2

manu-policia-out-web2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 77 persones han resultat ferides, una per contusió ocular, durant les protestes d’aquest divendres contra la sentència del procés, que coincideixen amb la vaga general convocada a Catalunya per dos sindicats independentistes minoritaris.

Dimecres, un altre manifestant va resultar ferit a l’ull durant els disturbis violents de la nit, patint una fractura de l’òrbita de l’ull dret amb erosió de la còrnia, amb la qual cosa ha perdut agudesa visual. Dilluns, un altre manifestant va patir lesió ocular per les càrregues policials en la protesta de l’Aeroport del Prat i, després de ser operat, ha perdut finalment l’ull.

Policia ferit

Un dels ferits a Barcelona ha sigut un agent de Policia Nacional, que intervenia en el dispositiu de seguretat davant la Direcció de Via Laietana a Barcelona i que ha quedat momentàniament inconscient després de caure a terra i rebre al cap l’impacte d’un objecte gran i contundent llançat pels manifestants.

Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), la majoria de lesassistències s’han produït a la ciutat de Barcelona, amb un total de 52 fins a les 23.00 hores, on un dia més s’estan produint enfrontaments al centre de la ciutat entre policies i manifestants violents. [Seguiu les últimes notícies de Catalunya, en directe]

Notícies relacionades

D’aquests 52 ferits, 28 han sigut donats d’alta al carrer mateix, 15 han hagut de ser traslladats a un centre sanitari i els equips mèdics encara estaven duent a terme nou atencions a les 23.00 hores.

Al llarg de la jornada el SEM també ha atès nou persones a Girona, sis a Tarragona, cinc a Lleidauna a Molins de Rei (Baix Llobregat); una a Montcada i Reixac (Vallès Occidental); una a Terrassa(Vallès Occidental); una a Alella(Maresme) i una altra a la carretera C-58 d’accés a Barcelona.