04 juny 2020

Anar al contingut

eso, batxillerat, cicles d'fp i universitats

Seguiment desigual de la vaga als instituts catalans

La incidència més alta ha sigut en el servei territorial de Terres de l'Ebre, amb un 81,6%

Europa Press

Seguiment desigual de la vaga als instituts catalans

EUROPA PRESS

La incidència de la vaga estudiantil d’aquest dijous en els cursos de tercer i quart d’ESO, de Batxillerat i dels cicles d’FP ha sigut desigual als instituts catalans, i ha tingut impacte en facultats de les universitats catalanes.

La incidència més alta ha sigut en el servei territorial de Terres de l’Ebre, amb un 81,6%, seguit de la Catalunya central, amb un 68,45%; el Vallès Occidental, amb un 64,14%, i Lleida, amb un 54,07%, amb dades facilitades per la Conselleria d’Educació de la Generalitat de les 13 hores. [Segueix les últimes notícies de Barcelona i la resta de Catalunya en directe.]

Els serveis territorials amb una inferior incidència de la vaga estudiantil han sigut el Baix Llobregat, amb un 49,56%; el Maresme i Vallès Oriental, amb un 38,82%; Tarragona, amb un 35,84%; Barcelona comarques, amb un 26,63%; Girona, amb un 24,88%, i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb un 17,35%.

Piquets

A les universitats, a la Universitat de Barcelona (UB) s’han produït piquets a l’Edifici Històric a primera hora, i una assistència desigual a classes: d’entre el 60% i el 90% en facultats com Economia, Dret, Farmàcia o Medicina Casanova; molt baixa a Medicina Bellvitge, Belles Arts i Geografia, i pràcticament nul·la a Educació, Filologia i Matemàtiques.

A l’Autònoma de Barcelona (UAB), en algunes facultats s’ha fet la meitat de les classes, però en la majoria poques, i a la Politècnica de Catalunya (UPC) hi ha hagut normalitat a Telecomunicacions, Informàtica, Industrials i Arquitectura, i és a Manresa on hi ha hagut més seguiment, amb un 80%.

A la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, la vaga ha tingut un alt seguiment al Campus Bellisens de Reus i una alta incidència en facultats del Campus Catalunya i Sescelades de Tarragona; a la de Girona (UdG), l’assistència ha sigut d’entre el 5% i el 10%, i a la de Lleida (UdL), poques classes a Cappont, segons fonts de les universitats.

Seguiu tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO