Multitudinària manifestació d'estudiants a Barcelona contra la sentència del procés

Alguns dels participants llancen ous i ampolles davant de la Direcció Superior de Policia a la Via Laietana

zentauroepp50440563 barcelona 17 10 2019   mnifestaci n estudiantes en pl univer191017123335

zentauroepp50440563 barcelona 17 10 2019 mnifestaci n estudiantes en pl univer191017123335

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Multitudinària manifestació d’estudiants universitaris i de secundària, convocats pel Sindicat d’Estudiants i pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, han omplert laplaça de la Universitat de Barcelona, on aquest migdia ha començat una manifestació estudiantil contra la sentència del procés. La Guàrdia Urbana ha calculat uns 25.000 assistents a la marxa a la capital catalana. Per la seva part, a Girona n’hi ha uns 4.000, mentre que a Tarragona n’hi ha un miler i a Lleida, 700.

La manifestació de Barcelona està encapçalada per dues pancartes en les quals es pot llegir: «Els estudiants ho parem tot» i «Per la república catalana del poble, els treballadors i la joventut», la manifestació ha començat minuts després de les 12 del migdia per dirigir-se a la plaça de Sant Jaume.

La manifestació s’ha parat davant de la Direcció Superior de Policia a la Via Laietana, on hi ha una situació de calma tensa. Els Mossos d’Esquadra protegeixen l’edifici i els manifestants canten consignes contra la policia i han llançat objectes com ous i alguna ampolla de plàstic a la línia policial. Diverses persones han desplegat, abans de l’arribada a Direcció, una pancarta des d’un edifici de la Via Laietana amb la inscripció ‘Ocupem el rectorat de la UPF’.

La manifestació està vigilada per un fort dispositiu policial i un helicòpter que sobrevola la protesta. 

Nombroses consignes

Els estudiants porten banderes independentistes i profereixen consignes com «Buch dimissió», «Els carrers seran sempre nostres», «Aquesta sentència és una vergonya» o «Llibertat presos polítics».

També mostren pancartes amb lemes com: «Ni oblit ni perdó», «Catalunya antifeixista» o «No soc ‘indepe’, però tampoc carallot per quedar-me callada». [Segueix les últimes notícies de Barcelona i la resta de Catalunya en directe.]

Al començar el recorregut, les portaveus del SEPC, Marina Sabaté i Bel Oliver, han llegit un manifest en el qual han denunciat que «aquest judici ha anat contra tota aquesta gent que defensa i defensarà els seus drets davant d’un estat autoritari».

Notícies relacionades

Les portaveus estudiantils també han demanat la dimissió de tot el govern català, «perquè ha reprimit qualsevol mena de mobilització popular arribant als extrems que hem vist, amb bales de goma i de foam, actuant amb una brutalitat generalitzada cap a manifestants i periodistes».

«Aquests dies hem vists a Buch del costat de Grande Marlaska per intentar parar-nos als carrers de Catalunya», han criticat. «Per nosaltres, la violència és no poder accedir a la universitat per uns preus abusius i haver de patir lloguers inabastables», han agregat.