Urkullu es mostra disposat a «ajudar» davant la tensió a Catalunya

El 'lehendakari' evita opinar sobre les protestes perquè vol realitzar una reflexió «més serena»

Fa dos anys el mandatari basc va ser el principal mediador entre Puigdemont i Rajoy

GRAF1624. VITORIA, 01/12/2017.- El lehendakari, Iñigo Urkullu, interviene en el pleno de control que hoy celebra el Parlamento Vasco, donde ha insistido en que la reforma fiscal pactada entre PNV, PSE-EE y PP es positiva porque en su conjunto va a permitir los dos objetivos prioritarios de su gobierno: garantizar los servicios públicos y favorecer la competitividad de la economía y la creación de empleo. EFE/ David Aguilar

GRAF1624. VITORIA, 01/12/2017.- El lehendakari, Iñigo Urkullu, interviene en el pleno de control que hoy celebra el Parlamento Vasco, donde ha insistido en que la reforma fiscal pactada entre PNV, PSE-EE y PP es positiva porque en su conjunto va a permitir los dos objetivos prioritarios de su gobierno: garantizar los servicios públicos y favorecer la competitividad de la economía y la creación de empleo. EFE/ David Aguilar / David Aguilar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Després de tres dies de tensió, barricades, manifestacions i batalles campals destinades a mostrar el rebuig de la sentència del procés, el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ha rebutjat pronunciar-se dijous sobre els últims esdeveniments a Catalunya, tot i que s’ha mostrat disposat a «ajudar».

En declaracions als periodistes quan va arribar al Parlament Basc, Urkullu ha afirmat que abans d’expressar la seva posició respecte a les protestes, prefereix analitzar el que ha passat «de manera més serena».

Notícies relacionades

«Vull fer una reflexió amb tranquil·litat i seguir els esdeveniments en tot moment, minut a minut, i oferir la meva ajuda», ha manifestat el ‘lehendakari’, que no ha detallat en què consistiria ni quin seria l’abast d’aquesta disposició a «ajudar».

Es pot recordar que fa dos anys, en les hores prèvies a la Declaració d’Independència (DUI), el mandatari basc va ser el principal mediador entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, com ell mateix va reconèixer al judici als dirigents independentistes. Urkullu, com va avançar EL PERIÓDICO, va intentar fins a l’últim moment que el president no declarés la independència i que el líder del PP no apliqués el 155, però no va tenir èxit.