CIUTADANS

Roldán carrega contra Torra per «fer una crida a una nova revolta»

La dirigent de Cs afirma que el president «ha vingut a incendiar de nou»

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els diputats de Ciutadans han acudit aquest dijous en el ple extraordinari del Parlament amb samarretes blanques estampades amb el seu típic cor tribandera per reivindicar-se «catalans, espanyols i europeus». La líder a Catalunya, Lorena Roldán, ha dedicat la seva intervenció a atribuir al president de la Generalitat, Quim Torra, la responsabilitat que Barcelona «cremi com un camp de batalla». «Fa anys que vostè alimenta l’odi», ha asseverat, recuperant fragments dels seus polèmics textos.

Roldán ha qualificat Torra de «perill públic» per venir «a fer una arenga separatista farcida de falsedats» que suposen una «nova crida a la revolta». «Ha vingut avui aquí a incendiar de nou», ha etzibat, en al·lusió a la compareixença de Torra en què s’ha mostrat disposat a «exercir de nou el dret a l’autodeterminació» abans que finalitzi la seva incerta legislatura. «No respecta la justícia i a sobre surt aquí a amenaçar amb un altre cop. I ho diu tan alegrement després de tres dies de caos», ha assegurat. «Parla d’infiltrats, però l’únic infiltrat que conec aquí és vostè», ha rematat.

Notícies relacionades

Els taronges també han carregat contra la compareixença nocturna d’aquest dimecres, que han qualificat d’«anunci publicitari» per «netejar la seva imatge», i han subratllat que «ni tan sols va recordar» els Mossos. Per això ha tornat a advocar per l’aplicació de l’article 155. 

Roldán ha agraït a les forces i cossos de seguretat la seva intervenció contra els disturbis i va dir que les forces independentistes són «instigadores» dels disturbis. «No permetrem que gent decent tingui por per culpa del seu tsunami violent», ha conclòs.