PLE SOBRE LA SENTÈNCIA

Iceta, a Torra: «El seu activisme el porta a menysprear la seguretat»

El líder del PSC reclama que dimiteixi per la seva actitud «irresponsable»

zentauroepp50439904 iceta en el parlament191017114059

zentauroepp50439904 iceta en el parlament191017114059 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta ha criticat amb duresa la gestió de Quim Torra dels disturbis a Barcelona després de la sentència del procés. El líder del PSC ha criticat «l’actitud irresponsable» del president i el seu Executiu per encoratjar el xoc institucional amb les «conseqüències als carrers i pobles de Catalunya». Després de defensar el «dret de manifestació pacífica»,  ha recordat a Torra que «un Govern no pot cridar a la desobediència» i l’ha instat a dimitir.

Notícies relacionades

Després de criticar que «anteposi la independència a la convivència», li ha assestat que el seu «activisme el porta a menysprear la seguretat ciutadana». En aquest sentit, recordant les crítiques republicanes a la gestió del consellerMiquel Buch, Iceta ha lamentat que el Govern també estigués dividit en un tema «tan crucial». El primer secretari del PSC ha considerat que lacondemna de la violènciaarribava tard i malament, i que no va ser «tan contundent com ho va ser quan va dir als CDR ‘pressioneu, pressioneu’». «Esperàvem un Govern que ens donés calma, que recolzés els Mossos. No el vam veure».

Iceta ha defensat que Espanya és una democràcia plena i ha censurat que Torra pretengui tornar a incidir en els mateixos «errors», en al·lusió alnou full de ruta independentista que el president ha esbossat. «A les seves mans, l’autogovern torna a estar en risc. Dimiteixi, convoqui eleccions. Sigui coherent, faci un pas al costat i dimiteixi», ha rubricat el líder socialista en una contundent intervenció.