PICABARALLA PER LES PROTESTES VIOLENTES A CATALUNYA

Colau diu «piròman» a Rivera

El líder de Ciutadans compara imatges de cotxes calcinats a Barcelona amb la guerra de Síria o l'Iraq i l'alcaldessa l'acusa d'«incendiar» la política amb aquestes afirmacions

rtgfnaw

rtgfnaw

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat aquest dijous el tuit d’Albert Rivera sobre els disturbis violents a Barcelona després de la sentència del procés i l’ha titllat de «piròman».

El president de Ciutadans ha comparat les imatges de cotxes calcinats a Barcelona d’aquest dimecres amb les que van oferir al seu dia les ciutats de Bagdad, a l’Iraq, o Alep, a Síria.

L’alcaldessa de Barcelona l’ha acusat d’«incendiar» la política amb aquestes declaracions i ha exigit que no hi hagi «incendis als carrers ni en la política».

La presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, també ha volgut defensar les paraules del seu president i ha acusat l’alcaldessa de «protegir» els incendiaris, alhora que l’ha instat a «deixar de perdre el temps i autoritzar ja la Guàrdia Urbana perquè pugui col·laborar amb la resta de cossos policials en la contenció, detenció i denúncia dels que estan cremant els nostres carrers».

  

Notícies relacionades

Precisament Ciutadans ha sol·licitat que l’Ajuntament de Barcelona es personi com a acusació particular contra els detinguts pels actes violents que s’han produït a la ciutat per les sentència del judici de l’1-O, cinc dels quals han entrat a la presó aquest dijous.

«És inacceptable la situació de violència, caos i desordre que es viu a Barcelona», ha lamentat aquest dijous Guilarte en un comunicat, en el qual ha advertit que s’està posant en risc la convivència, la mobilitat i la vida dels barcelonins, segons ella.