PLE DEL PARLAMENT

El PPC insinua a Torra que la investigació contra el Tsunami el pot esquitxar

Fernández es dirigeix als joves i els demana que no s'entreguin als designis de cap polític

zentauroepp45315400 barcelona  03 10 2018  politica  debate de pol tica general 181031094929

zentauroepp45315400 barcelona 03 10 2018 politica debate de pol tica general 181031094929 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dirigent del PPC, Alejandro Fernández, ha criticat aquest dijous la dèbil condemna del president, Quim Torra, a la violència. «Va comparèixer tard i malament amb dosis de cinisme insuportables de forma profundament deshonesta», ha proclamat des del faristol de l’hemicicle. 

Fernández ha assegurat que «si clavessin una pallissa» a Torra s’afanyaria a condemnar l’agressió i «no es fotrien» com creu que va fer el president afirmant que els manifestants feien «accions de resistència pacífica» a l’Aeroport del Prat. 

Així mateix, ha advertit Torra que Interior investiga el Tsunami Democràtic i ha dit que «algunes informacions el situen a Ginebra liderant la seva creació». «Els líders de Tsunami respondran davant de la Justícia, us garanteixo que pagaran ells mateixos les gravíssimes destrosses. La democràcia prevaldrà sempre», ha afegit.

Notícies relacionades

Igual que Cs, el popular ha agraït el treball a les forces i cossos de seguretat perquè «hi ha milions de catalans que sabem que no utilitzeu la violència sinó l’ús legítim de la força per garantir l’ordre i la convivència».

Es va adreçar després als «joves» i va asseverar que no tenen «la culpa de rebre ordres d’eixelebrats», en al·lusió als dirigents independentistes. «Demanar-vos que sigueu rebels de debò. No entregueu la vostra ànima a cap polític, ni a mi», ha emfatitzat, «molt menys al Gandhi català aquest que tenim aquí», ha dit en al·lusió a Torra. «Ser rebel és assumir les responsabilitats. No és cremar mobiliari urbà, no és agredir ningú. Ser rebel és ésser humà. Us toca triar què voleu ser», ha conclòs.