Errejón demana a Sánchez no caure en el virus Rajoy: «Respondre tard i amb amenaces» a Catalunya

«M'hauria agradat que en lloc de fer campanya s'hagués traslladat a Catalunya», sentencia

Recorda al PP, Cs i Vox que la «humiliació» i el «dolor» no fomenten una «convivència estable»

undefined50411913 errejon mas pais david castro191015131014

undefined50411913 errejon mas pais david castro191015131014 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«[Pedro] Sánchez ha d’anar amb compte perquè ahir el vam veure molt a prop de contreure el virus de [Mariano] Rajoy, el de la inacció, de respondre tard i amb amenaces», ha advertit Íñigo Errejón al president del Govern en funcions al valorar la resposta a la situació catalana. En la presentació dels candidats de Més País al 10-N, el polític madrileny ha aprofitat per comentar que, després de la sentència del procés i les manifestacions a Catalunya, milers de ciutadans «s’han aixecat sobresaltats i adolorits». Una cosa que, segons la seva opinió, només s’arregla amb una «política del desbloqueig». 

Després de presentar els 17 caps de llista del seu projecte, Errejón s’ha aturat en el conflicte català per retreure l’actitud del cap de l’Executiu. «M’hauria agradat que en lloc de fer campanya s’hagués traslladat a Catalunya», ha dit el cofundador de Podem, que confiava que el secretari general socialista hagués començat ahir mateix a parlar amb tots els actors polítics i socials. En aquest sentit, el que va ser el seu company, Pablo Iglesias, ha dit que el PSOE utilitzarà la sentència d’excusa per pactar amb el PP«Reconstruir el que fa massa temps que s’erosiona»

Errejón també ha tingut missatges per al PPCs Vox: «No tinguin miopia, cap convivència estable entre els pobles sortirà de la humiliació i del dolor». En aquest mateix sentit, ha criticat aquells que «per esgarrapar vots posaran gasolina al foc»: «Passaran malament a la història, com a algú que divideix, que aixeca murs». 

Baldoví i Urkijo

Notícies relacionades

Dos dels candidats de Més País també han aprofitat aquest acte per mostrar la seva actitud davant del conflicte català. El cap de llista per BizkaiaTxema Urkijo, ha assegurat que Catalunya i Euskadi «són la pedra angular del disseny de la política territorial de l’Estat» i que per això presenten llistes en les dues comunitats autònomes. A més, ha demostrat la seva intenció de «dinamitzar els processos de diàleg i d’entesa que permetin abordar la gestió dels conflictes que es viuen a Catalunya».

Joan Baldoví, candidat de Més Compromís, ha reivindicat que la seva visió sobre la sentència coincideix amb la que va expressar ahir Errejón a través de Twitter: «Era com si haguéssim dit exactament el mateix».