EL DILEMA CATALÀ

El Govern demana el cessament del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

Budó envia una carta a Calvo per queixar-se del discurs del general a la festa de la patrona del cos

zentauroepp50317476 grafcat4802  barcelona  09 10 2019   el fiscal del juicio de191009145658

zentauroepp50317476 grafcat4802 barcelona 09 10 2019 el fiscal del juicio de191009145658 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha enviat una carta a la vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Carmen Calvo, en la qual li exigeix el «cessament immediat» del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido. Segons l’opinió de la Generalitat, el seu discurs de dijous, amb motiu de la festa patronal del cos, va suposar un acte de «provocació» que soscava la relació amb els Mossos d’Esquadra.

Les paraules de Garrido, dures contra l’independentisme, van provocar un malestar profund entre la cúpula dels Mossos, present en l’acte celebrat a Sant Andreu de la Barca. Fins al punt que la representació del cos català va abandonar el recinte abans que s’acabés.

Notícies relacionades

Ara, la portaveu del Govern exigeix al Govern espanyol que «emprengui les accions oportunes davant de l’ofensa i el greuge ocasionats, així com el cessament immediat» de Garrido. «Les seves manifestacions han sigut tota una provocació, tenint en compte el moment especialment tens que viu la relació entre Catalunya i Espanya, i a les portes de conèixer una sentència judicial que, ens temem, no farà més que incrementar el nivell de conflicte», continua la carta dirigida a Calvo.

La Generalitat creu que les paraules de Garrido van suposar «no només una ofensa» als Mossos d’Esquadra, sinó també a tot el poble català.