exhumació de franco

El prior del Valle de los Caídos es nega a acatar l'ordre del Suprem

Santiago Cantera adverteix per carta a Carmen Calvo que no donarà permís

El Suprem ha determinat que no fa falta aclarir l'autorització eclesiàstica

zentauroepp44738022 madrid  21 08 2018  valle de los caidos  foto  jos  luis roc190331190306

zentauroepp44738022 madrid 21 08 2018 valle de los caidos foto jos luis roc190331190306 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha advertit al Govern que no permetrà l’accés a la basílica per a l’exhumació del dictador Francisco Franco fins que el Tribunal Suprem respongui a les seves al·legacions.

En una carta dirigida a Carmen Calvo, Cantera afirma que «l’abadia no autoritza l’accés a la basílica amb la finalitat d’accedir a una ‘res sacra’».

Vicepresidència confirma que han rebut la missiva i remarquen que Cantera va ser «candidat de la Falange als anys 90», abans de recalcar que el religiós «no només està desobeint la sentència del Suprem, sinó que el seu comportament tampoc té l’aval dels seus superiors al Vaticà».  De fet, el Govern no veu «gaire lògica» la seva actitud i es remet a la sentència del Suprem i en la posició de la Santa Seu.

Sobre el prior de l’abadia només té autoritat l’Abad de Solesmes, Philippe Dupont i el Papa. Precisament, a finals de setembre, Dupont va assenyalar a Europa Press que no li correspon pronunciar-se sobre l’exhumació de les restes del dictador i va apuntar que la seva posició «sempre serà seguir les decisions i les instruccions de la Santa Seu».

No fa falta aclarir l’autorització

Notícies relacionades

El prior adverteix que la sentència del Tribunal Suprem «no resol» les al·legacions que han presentat i seria una «vulneració de la llibertat religiosa» pretendre «actuar en un lloc sagrat» sense comptar amb la «preceptiva autorització eclesiàstica». 

En qualsevol cas, l’alt tribunal ja ha determinat que no fa falta aclarir l’autorització eclesiàstica, perquè es condicionava a la seva sentència.