Iglesias i Errejón intercanvien pulles pel límit salarial de Més País

El líder morat acusa el seu excompany de no regular el seu salari i aquest ho nega

El candidat d'Unides Podem assegura que vol governar i que encara li queda metxa

zentauroepp49210827 pablo iglesias190725144713

zentauroepp49210827 pablo iglesias190725144713 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La relació entre Pablo Iglesias i Íñigo Errejón està en el punt de mira. El candidat de Més País evita parlar del que va ser el seu company al·legant que la ciutadania està cansada que la política es redueixi als problemes entre polítics, i el secretari general de Podem diu que no s’ha d’entrar en els assumptes interns d’altres formacions. No obstant, els dos líders han intercanviat retrets velats aquest dimecres arran de la limitació salarial dels dirigents de Més País. 

En una entrevista a Radio Cable, el candidat d’Unides Podem ha comentat que ha donat l’ordre al seu equip de no atacar Errejón amb els problemes interns per no caure en l’«oportunisme». Però, moments més tard, criticava certs aspectes de Més País amagant-los en una defensa del joc net que, diu, imposa en la seva formació: «Avui hi havia molt enrenou en molts grups de Telegram perquè sortia la notícia que Més País no es limita el salari i accepta donacions privades i jo els deia als companys: ‘Escolta, això és perfectament legítim’. Nosaltres no hem d’imposar a cap formació política que facin el mateix que nosaltres i no hi entrem». 

La resposta d’Errejón no s’ha fet esperar. El candidat de Més País ha publicat un missatge en el seu compte de Twitter en què assegura que sí que s’ha imposat un límit salarial. «No participarem del soroll, però sí que deixem les coses clares», recalca el polític madrileny abans d’aclarir que han fixat «el mateix límit salarial» que han tingut sempre i que també tenen imposat els dirigents de Més Madrid. 

Governar abans de la universitat

El secretari general de Podem ha reconegut que vol governar abans de tornar a la feina com a professor universitari. Després d’haver sigut el candidat morat a quatre eleccions generals –comptant les del pròxim 10-N– i a uns comicis europeus, Iglesias no ha descartat que aquesta sigui l’última vegada que el seu nom encapçali les paperetes d’Unides Podem. «Qui sap», ha respost sobre la seva continuïtat en la política abans d’aclarir que el seu desig és governar abans de tornar a la universitat. 

Notícies relacionades

«M’agradaria tornar a fer classe i dedicar-me a projectes comunicatius però abans d’això m’agradaria governar», ha assegurat en una entrevista a Radio Cable. Així, el candidat morat ha explicat que «quan es governa comença un rellotge diferent». A més, el líder morat s’ha mostrat confiat que encara li «queda metxa» per a estona.

Preguntat per qui serà el seu relleu al capdavant del partit, si Irene Montero o Ada Colau, el polític madrileny ha assegurat que aquesta decisió correspondrà a la militància. No obstant, ha assegurat que hi haurà «un procés de feminització de les dirigents» de la formació morada: «Crec que avançarem». Fa uns mesos, la número dos de Podem ja va deixar clar que el recanvi d’Iglesias havia de recaure en mans d’una dona: «El següent secretari general de Podem ha de ser una dona».