23 febr 2020

Anar al contingut

Els periodistes del Parlament protesten contra les agressions a reporters

Els informadors han comptat amb el recolzament de polítics de diferent signe

El Periódico / Barcelona

Els periodistes del Parlament protesten contra les agressions a reporters

Ferran Nadeu

Una cinquantena de periodistes parlamentaris han protestat aquest dimecres a la Cambra catalana contra agressions a professionals durant manifestacions polítiques, i han transmès la seva preocupació pels últims esdeveniments al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, entre altres diputats i dirigents polítics.

Ho han fet convocats pel Col·lectiu Ciutadella, que agrupa periodistes parlamentaris catalans, just abans de l’inici del ple i asseient-se a terra amb càmeres i micròfons davant d’ells.

També s’han detingut a escoltar les reivindicacions dels periodistes el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán; el del PSC, Miquel Iceta; el del PP, Alejandro Fernández; la portaveu dels comuns, Susana Segovia, i el diputat de la CUP Vidal Aragonés, entre d’altres.

El president del col·lectiu, Rafa Garrido, ha demanat a Torra més contundència en els missatges de condemna d’aquestes agressions durant manifestacions, davant de la qual cosa el president del Govern ha mostrat el seu recolzament per aconseguir que la premsa pugui treballar més «segura».

Garrido també ha demanat a Torra fer «pedagogia prèvia» de cara a les manifestacions, tenint en compte a més que es preveuen mobilitzacions els pròxims dies com a resposta a la sentència del judici de l’1-O.

El president del col·lectiu ha defensat davant de diversos diputats que els periodistes han de poder exercir la seva professió amb llibertat i la màxima seguretat, raó per la qual el col·lectiu va convocar aquest acte de protesta.

«Repetides vexacions»

El col·lectiu va cridar a participar en la convocatòria «davant dels repetits episodis d’agressions i vexacions que han patit periodistes, càmeres de televisió i fotògrafs en manifestacions, concentracions i actes de caràcter polític en els últims mesos».

La va convocar per «exigir a la classe política més contundència en la condemna d’atacs a la premsa i altres mesures de protecció als professionals», una cosa que el col·lectiu exigeix per a tots els mitjans de comunicació i en mobilitzacions de tots els signes ideològics.