Puigdemont dona per fet que Espanya reactivarà l'euroordre després de la sentència

Qualifica d'acte de precampanya electoral «impropi» i «indecent» la moció de Cs contra Torra

zentauroepp42575790 graf5786  ginebra  suiza   18 03 2018   el expresidente de l190830231112

zentauroepp42575790 graf5786 ginebra suiza 18 03 2018 el expresidente de l190830231112 / Salvatore di Nolfi

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident català Carles Puigdemont ha donat per fet que la justícia espanyola reactivarà l’euroordre contra ell i els seus antics consellers quan es conegui la sentència del Tribunal Suprem del procés, que s’espera de forma imminent, i ha deixat clar que estan «preparats per a això».

«Sí, sempre ho hem dit», ha explicat l’expresident en declaracions a la premsa des de l’Eurocambra, al ser preguntat si creu que la reactivació de l’euroordre en contra seu i de la resta d’antics membres del seu govern que estan fugits a Bèlgica també sigui immediata, una vegada es conegui la sentència del procés.

Puigdemont ha assegurat que «des que es va retirar la segona» euroordre donaven per fet que «se’n presentaria una tercera» i calculaven que es reactivés una tercera «immediatament amb la publicació de la sentència» del Tribunal Suprem. «Estem preparats per a això. Va ser la tercera. Per tant, una mica d’experiència ja en tenim», ha reblat.

Ajornament de la sentència

La Sala del Tribunal Suprem que ha jutjat el procés independentista a Catalunya ha rebutjat precisament aquest dimarts la petició de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, acusat per rebel·lió, d’ajornar el dictat de la sentència fins que es pronunciï el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l’abast de la immunitat que té com a eurodiputat.

La sentència del procés afectarà dotze líders independentistes incloent-hi el mateix Junqueras, però s’espera que pugui obrir la porta perquè la justícia espanyola reclami els altres set polítics catalans escapats.

Acusa Cs d’utilitzar la moció amb finalitats electoralistes

D’altra banda, Puigdemont ha qualificat d’acte de precampanya electoral «indecent» i «impropi» la moció de censura presentada per Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que va ser rebutjada pel Parlament aquest dilluns al comptar només amb els vots de la formació taronja i el PP.

«Va ser un acte de precampanya electoral indecent», ha dit l’expresident en declaracions a la premsa a l’Eurocambra després de participar en una reunió de la plataforma d’eurodiputats a favor del diàleg per resoldre el conflicte català.

Notícies relacionades

Puigdemont ha assegurat que la moció estava «condemnada al fracàs» i ha considerat «impropi» que Ciutadans utilitzi el Parlament per a «un acte purament de campanya electoral» i fer «un míting», recorrent per a això a «falsedats, prejudicis, amenaces, violència verbal».

«No es poden utilitzar mitjans públics ni institucions per a finalitats partidistes», ha avisat, confiant que «la gent actuï en conseqüència».