ELECCIONS GENERALS

UPD s'integra a Ciutadans per al 10-N

Cristiano Brown i Fernando Savater s'incorporaran a la llista de Rivera a Madrid

villegas-upyd

villegas-upyd

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ciutadans (Cs) va anunciar aquest dilluns que ha arribat a un acord amb Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) per anar junts a les eleccions del 10 de novembre. L’actual líder d’aquesta formació, Cristiano Brown, ocuparà el número set de la llista d’Albert Rivera per Madrid i el filòsof Fernando Savater la tancarà de manera simbòlica.

El partit taronja, amb una tendència negativa a les enquestes, prova així d’enfortir-se davant de la batalla a les urnes. No és la primera vegada que UPyD renuncia a presentar-se a les legislatives. Ja ho va fer en les generals del mes d’abril i també en les municipals, autonòmiques i europees del mes de maig. Llavors, Brown va arribar a un acord de col·laboració amb Rivera per anar de número 11 en la llista europea, tot i que no va sortir. Sí que va aconseguir escó al Parlament Europeu Maite Pagazaurtundúa. L’eurodiputada d’UPyD es va presentar de número dos després de Luis Garicano (Cs). Aquesta entesa arriba per «unir esforços entre constitucionalistes» a les urnes, va afirmar el partit taronja en un comunicat.

Notícies relacionades

La fundadora i exlíder de la formació magenta, Rosa Díez, es va negar a aliar-se amb Rivera quan aquest va fer el salt de Barcelona a Madrid. Díez va defensar aquesta competència perquè volia «pluralitat» fins i tot en el mateix espectre polític.  Les urnes van acabar donant la raó a Rivera i el creixement de Ciutadans va suposar el final dels magentes.

La incorporació de Brown a l’equip de Ciutadans modificarà mínimament la llista per Madrid, que encapçala Rivera, i en la qual seguirà en el lloc número dos l’empresari Marcos de Quinto. Els taronges han optat per mantenir els homes forts del partit en algunes províncies en les quals, si la caiguda en nombre d’escons és significativa, corren el risc de no sortir. És el cas del secretari general, José Manuel Villegas, que continua de cap de llista per Almeria; del membre del comitè permanent Juan Carlos Girauta, número u per Toledo; i del secretari d’Organització, Fran Hervías, que es presenta liderant la de Granada. Es dona la circumstància que Hervías ja es va quedar sense escó en els comicis generals del juny del 2016, quan anava en el lloc número 7 per Madrid.