Convocada aquest diumenge

La Junta Electoral prohibeix la consulta sobre monarquia o república que s'havia de celebrar a Sabadell

Els organitzadors diuen que «no hi ha cap motiu» per suspendre la cita, ja que no han rebut cap notificació oficial

zentauroepp46159223 graf2623  madrid  06 12 2018   el rey felipe vi y la reina l181206134705

zentauroepp46159223 graf2623 madrid 06 12 2018 el rey felipe vi y la reina l181206134705 / Zipi

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral de Zona de Sabadell ha prohibit la consulta popular per escollir entre monarquia o república impulsada per la plataforma proconsulta 6-O que calia fer diumenge a la capital vallesana. L’ajuntament de la ciutat, ha confirmat a l’ACN que dimecres va rebre una notificació de la Junta que així ho requeria.

Per la seva part, Isidre Soler, membre de la plataforma organitzadora, ha anunciat que la voluntat del col·lectiu és mantenir la jornada tal com estava prevista. «No hi ha cap motiu per suspendre-la, ja que nosaltres no hem rebut cap comunicació oficial», ha remarcat. Així mateix, ha recordat que no havien sol·licitat locals municipals per fer-la per evitar «haver de dependre de l’ajuntament».

Notícies relacionades

La consulta perquè els ciutadans de Sabadell decidissin si prefereixen monarquia o república va ser impulsada per una vintena d’entitats locals agrupades a la plataforma proconsulta 6-O. El ple municipal el va recolzar amb l’aprovació d’una moció fa dues setmanes.

Després d’haver rebut la comunicació de la Junta Electoral, el consistori se n’ha desmarcat i ha afirmat que acatarà el requeriment. Per contra, els organitzadors han anunciat que mantindran la jornada perquè no necessiten el recolzament de l’executiu local per tirar-la endavant. «Ja no havíem demanat locals municipals per no haver de dependre de l’ajuntament», ha apuntat Isidre Soler, membre del col·lectiu organitzador.

Temes:

Catalunya