Torra promet caminar «sense excuses» cap a la independència

El president afirma que la via cap a la secessió es farà «pacíficament» i de manera democràtica

Aragonès es compromet amb l'autodeterminació, la pau i el diàleg

torra promete caminar sin excusas hacia la independencia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En un breu acte institucional al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat en què han participat tots els membres del Govern i alts càrrecs de l’administració, el president Quim Torra ha solemnitzat en el seu discurs el compromís del Govern per «avançar sense excuses cap a la república catalana perquè sigui una realitat». I ho ha de fer «de l’única manera que sabem i volem, democràticament i pacíficament».

Torra ha definit el referèndum de l’1-O com la «jornada fundacional» del republicanisme a Catalunya, «el dia en què la societat catalana es va apoderar i va plantar cara a la barbàrie». «La ciutadania va defensar els drets socials, civils i polítics» ha proclamat. Tot seguit, ha recordat els cops i agressions «de les forces enviades per l’Estat».

Notícies relacionades

El president ha reiterat la seva aposta per la «radicalitat democràtica, el dret a l’autodeterminació, el diàleg, la cohesió social, el respecte escrupolós als drets humans, civils i les llibertats col·lectives» i a aconseguir «la llibertat de les preses i presos polítics i el retorn de les persones exiliades».

Aragonès, amb la pau i el diàleg

Prèviament, ha intervingut, també breument, el vicepresident del Govern i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, que ha invocat l’esperit de l’1-O i el dret a l’autodeterminació. Aragonès també ha destacat el compromís «innegociable amb la pau i el diàleg, amb la voluntat popular». «El vot i la democràcia, és la manera de fer del poble de Catalunya», ha afegit.