«¿Prefereixen Torra abans que la convivència?»

Rivera exigeix al PSC recolzar la moció de censura contra Torra

«¿Què més fa falta? ¿Goma-2? No, ja en tenim. ¿Armes de foc? No, ja les han trobat», etziba el líder de Ciutadans a Pedro Sánchez per demanar-li que actuï

zentauroepp50016484 albert rivera190923133626

zentauroepp50016484 albert rivera190923133626 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Cs, Albert Rivera, ha exigit aquest dimarts al PSC que recolzi la moció de censura que ha presentat el partit taronja contra el president de la Generalitat, Quim Torra: «¿De debò que prefereixen Torra abans que la convivència?».

Ho ha dit en la seva intervenció durant una reunió del grup de Cs al Parlament el dia que es compleixen dos anys de l’1-O, que ha encapçalat junt amb la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán.

Després de la reunió del grup, Rivera; el secretari de Comunicació, Fernando de Páramo, i el secretari general, José Manuel Villegas, i tots els diputats de Cs al Parlament han desplegat una bandera espanyola i una senyera al llarg del passadís de l’hemicicle.

«No dono crèdit que, en un moment històric com aquest, que està tornant el terrorisme per defensar el separatisme a Catalunya, el PSC no estigui al costat de la convivència en aquesta moció de censura», ha criticat.

Petició de rectificació

Rivera ha defensat que «rectificar és de savis, en aquest cas és una responsabilitat», de manera que ha demanat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que canviï la seva posició. També ha reclamat que rectifiqui el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i actuï a Catalunya: «¿Què més fa falta? ¿Goma-2? No, ja en tenim. ¿Armes de foc? No, ja les han trobat. ¿Connexions entre el Govern i els comandos separatistes? Ja les han trobat».

El líder de Cs ha assegurat que aniran a la fiscalia perquè investigui una presumpta relació del Govern amb els CDR empresonats. Per això, ha insistit a demanar a Sánchez una reunió, que ha qualificat d’Estat, per parlar sobre com aplicar la Constitució a Catalunya sense tenir en compte els interessos partidistes i electorals: «Aquí no hi ha sigles; no faci càlculs».

El líder del partit taronja ha alertat que, si no es fa res, tornarà a passar el mateix que la tardor del 2017: «¿Per què Espanya no aprèn dels errors? ¿Per què el PP i PSOE no n’aprenen?». I ha afirmat que per evitar que es tornin a produir fets com l’1-O és necessari fer fora Torra del Govern.

Segons ell, «mentre continuï Torra, Espanya seguirà paralitzada, tota la política nacional estarà amagada per una persona que vol destruir» l’Estat.

Salvats per la Guàrdia Civil

Roldán ha afirmat que, segons el seu parer, aquest dimarts es compleixen dos anys de la fractura de la convivència i ha relatat l’escenari que viu Catalunya actualment: «Dos anys després, fixeu-vos com estem. Amb persones amb goma-2, amb persones que volien atemptar contra aquest Parlament precisament avui. ¿Què hauria passat amb nosaltres si no arriba a ser per la Guàrdia Civil?»

Notícies relacionades

«A sobre Torra estava al corrent dels seus plans per atemptar contra Catalunya», ha afegit abans d’afirmar que hi ha molts catalans preocupats perquè l’independentisme recolza els set membres dels CDR que són a la presó.

Així mateix, ha carregat contra el PSC per no recolzar la moció de censura, però ha destacat que farà tot el possible per convèncer els socialistes perquè canviïn d’opinió i s’afegeixin als demòcrates». En aquest sentit, ha explicat que està insistint a Iceta per reunir-se per intentar que canviïn el seu vot.