Ingrés a la presó

Els independentistes acusats de terrorisme, separats a la presó

Al mòdul d'ingressos de Soto del Real no podran coincidir els dos que han admès provar explosius amb els cinc que es neguen a declarar a la Guàrdia Civil

Un equip de tractament penitenciari examinarà aquest divendres cada membre de l'Equip de Resposta Tàctica (ERT) empresonats i decidirà on els ubica

undefined50068975 graf9272  madrid  26 09 2019   el autob s de la guardia civi190926202346

undefined50068975 graf9272 madrid 26 09 2019 el autob s de la guardia civi190926202346 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Els set independentistes catalans membres del grup violent Equip de Resposta Tàctica (ERT) que han comparegut aquest dijous davant el jutge Manuel García Castellónja són a la presó madrilenya de Soto del Real, a la qual han arribat al final d’aquesta tarda conduïts per la Guàrdia Civil i on se’ls ha sotmès a una mesura precautòria de seguretat, confirmen fonts penitenciàries no oficials.

Els set acusats de terrorisme passen la nit al mòdul d’ingressos del centre penitenciari acompanyats d’altres presos, la majoria, ingressats entre abans-d’ahir i avui, però separats, per prevenir aldarulls, pressions o concertacions, ja que la investigació encara està oberta.

Sobretot, en cap moment podran estar junts els cinc que s’han negat a col·laborar amb la investigació amb els dos que dimecres a la tarda ja van admetre davant la Guàrdia Civil haver comprat substàncies per fabricar explosius i participat en assajos per provar-los, segons fonts pròximes a les investigacions policials.

De fet, els cinc més durs continuen amb assistència lletrada de la plataforma vinculada al CDR Alerta Solidària i els altres dos han recorregut a una defensa d’ofici.

Notícies relacionades

El testimoni dels dos activistes que han confessat connecta, segons fonts pròximes a la investigació, amb les suposades coartades d’alguns dels membres de la resta del grup. A la presó hi ha David Budria, Jordi Ros, Eduard Garzón, Xavier Duch, Ferran Solís, Xavier Buigas i Alexis Codina.

Aquest divendres, els set seran entrevistats per separat per un equip de tractament penitenciari format per un psicòleg, un metge, un jurista, un treballador social i un directiu de la presó de Soto del Real. Després de l’examen, i previ informe, la direcció de la presó decidirà a quin mòdul va cadascun dels nous interns.