RESPOSTA ALS INDEPENDENTISTES

Sánchez impugnarà els acords del Parlament

El Govern condemna el polèmic acord subscrit a la Cambra catalana per JxCat, ERC i la CUP

L'Executiu endureix la resposta al conflicte territorial davant de l'escalada de tensió a l'inici de la campanya

undefined50025244 spain s president pedro sanchez perez castejon speaks during190924115854

undefined50025244 spain s president pedro sanchez perez castejon speaks during190924115854 / LUCAS JACKSON

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol / Nueva York

El Govern espanyol impugnarà davant els tribunals les polèmiques resolucions aprovades aquest dijous al Parlament.  Pedro Sánchez, que ha seguit els esdeveniments de la Cambra catalana les últimes hores del seu viatge a Nova York, vol donar una resposta ràpida i contundent davant de l’escalada de tensió generada després de la detenció de nou membres dels CDR i la resposta de les forces independentistes des de les institucions. 

L’Executiu impugnarà les resolucions referides al compromís del Parlament per liderar una resposta institucional a la sentència al procés, la que insta a impulsar un acord d’amnistia i l’autodeterminació i la que demana la retirada dels agents de la Guàrdia Civil a Catalunya al considerar que aquest cos «s’ha mostrat obertament com una policia de caràcter polític». 

Notícies relacionades

Després d’haver seguit el desenvolupament de la convulsa sessió al Parlament, el Govern ha emès un comunicat en el qual anuncia que està estudiant el contingut concret de l’aprovat per impugnar i actuar jurídicament contra les resolucions aprovades amb els vots favorables de JxCat, ERC i la CUP.  La Moncloa explica que es tracta d’una «decisió política», però no concreta encara davant de quin tribunal presentarà el seu recurs i recorda que les resolucions del Parlament encara no han sigut publicades oficialment. 

El president en funcions té previst agafar el vol de tornada a Madrid dijous a última hora i ser a la Moncloa divendres al matí.