Primàries Barcelona acorda impulsar una candidatura «de bloqueig» per a les eleccions del 10-N

La plataforma de Jordi Graupera proposa construir una llista a través d'unes primàries obertes «a tota la ciutadania i partits independentistes»

Primàries Barcelona acorda impulsar una candidatura «de bloqueig» per a les eleccions del 10-N

ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Acn

Primàries Barcelona ha acordat impulsar una candidatura de «bloqueig» de cara a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. Així s’ha decidit a través d’una consulta interna en què van participar 3.000 persones. Dels vots vàlids, un 94,1% són favorables a la llista de bloqueig i un 5,9%, en favor de promourel’abstenció en aquestes eleccions. La plataforma que lidera Jordi Graupera proposa crear una llista a través d’unes primàries obertes «a tota la ciutadania i partits independentistes». I una de les idees centrals de candidatura seria votar ‘no’ a qualsevol investidura a la presidència del govern espanyol i votar en contra dels pressupostos estatals.

Altres punts de la candidatura són que es definiria com a independentista, que consultaria via votació electrònica les votacions del ple del Congrés i que destinaria les subvencions que reben els grups amb representació a la Cambra baixa a un «fons antirepressiu» al servei dels «represaliats independentistes». 

Notícies relacionades

El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, ha afirmat que la llista de bloqueig també és «una oportunitat per promoure una cultura del ‘no’ a l’autoritarisme i a l’intent de l’Estat de subjugar el poble de Catalunya, sense els incentius perversos que els partits polítics tradicionals encarnen».

Així mateix, ha insistit que sempre mantindran «la mà estesa a tot el que accepti els principis fonamentals de Primàries: democratització i independència de Catalunya». Per la seva part, el coordinador de l’assemblea de Primàries Barcelona, Arnau Puente, ha afirmat que és una invitació «explícita» a totes les forces independentistes i, en particular, a les que han mostrat interès en el bloqueig. I els ha instat a seure per negociar aquesta candidatura «oberta». «Unitat sí, però amb primàries», ha conclòs.