Declaracions a Vic

Rivera demana intervenir els Mossos i planteja plus per a la Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya

El líder de Cs ha reclamat Pedro Sánchez una reunió urgent per abordar la situació catalana

Veïns de la capital d'Osona han protestat contra el polític amb xiulades i una cassolada

zentauroepp50048616 grafcat4135  vic  barcelona   25 09 2019   el l der de cs  a190925154042

zentauroepp50048616 grafcat4135 vic barcelona 25 09 2019 el l der de cs a190925154042 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
Efe

El líder de Cs, Albert Rivera, ha demanat al Govern que intervingui els Mossos d’Esquadra perquè, segons diu, des de la Generalitat no «els deixen actuar» contra independentistes, i també ha plantejat un plus salarial per a guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya per perillositat.

«¿Qui ha detingut els presumptes terroristes que planejaven atemptats a Catalunya? ¿Ho ha fet Torra? ¿Ho ha ordenat Buch? ¿Ho ha ordenat Quim Torra als Mossos d’Esquadra? No, perquè mai detenen ningú, perquè en funció de la seva ideologia jutgen si han de ser detinguts o no», ha afirmat en declaracions als mitjans durant una visita a Vic (Osona, Barcelona) en la qual l’ha acompanyat el seu número dos al Congrés, Inés Arrimadas. Durant la seva visita, la cúpula de Ciutadans ha sigut objecte d’esbroncades i una cassolada.

Notícies relacionades

Rivera ha reclamat al president en funcions, Pedro Sánchez, una reunió urgent per abordar la situació a Catalunya, on ha assegurat que l’independentisme s’està organitzant «amb violència».

Com a prova, ha destacat la detenció dilluns passat de nou activistes que presumptament tenien material que podia ser utilitzat per fer explosius.