OPERACIÓ POLICIAL

Diputats de JxCat acompanyen els CDR detinguts per la Guàrdia Civil

Laura Borràs i Elsa Artadi han participat en les concentracions celebrades a més d'una vintena de ciutats

video 3548893 vid 23 212800 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les diputades de JxCat, Laura Borràs, i Elsa Artadi, han participat en les concentracions de rebuig per protestar contra les detencions dels nou membres dels CDR que s’han convocat a les places de més d’una vintena de localitats de tot Catalunya. 

La portaveu postconvergent ha anunciat a Sabadell que JxCat «ha presentat una iniciativa parlamentària perquè el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska,doni explicacions». 

La concentració de Sabadell

Unes 4.000 persones, segons fonts municipals, s’han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Roc de Sabadell (Barcelona). Els manifestants han reclamat la llibertat dels detinguts i han cridat proclames com ‘No tenim por’ i ‘Fora les forces d’ocupació’, en una cita que ha comptat amb la presència de la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs; el diputat de JxCat al Parlament Eduard Pujol, i els diputats de la CUP al Parlament, Carles Riera i Maria Sirvent.

Els partits sobiranistes del ple de l’Ajuntament de Sabadell –ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell–, juntament amb Òmnium Cultural i la secció local de l’ANC, han firmat un manifest en què han criticado l’operatiu policial i han assegurat que la seva voluntat «és atemorir el conjunt del moviment independentista català».

Han recalcat el caràcter pacífic dels independentistes i han instat l’alcaldessa del municipi, la socialista Marta Farrés, que «es posicioni al costat de la ciutadania en defensa dels drets civils i polítics i no al costat de la repressió» i li han demanat que exigeixi explicacions al Govern central.

Notícies relacionades

Centenars de persones s’han concentrat davant la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia de Barcelona. «Tots som CDR», «no tenim por», «prou repressió» o «fora la policia espanyola» han sigut alguns dels cants dels manifestants. Un cordó policial dels Mossos ha separat els concentrats de l’edifici de la caserna. La líder de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, i els diputats parlamentaris del mateix grup Pep Riera, Anna Tarrés i Saloua Laouaji també han assistit a la concentració.

Els detinguts són tots homes i una dona, amb edats compreses entre els 35 i els 50 anys, en una investigació, que està sota secret de sumari, coordinada pel Jutjat Central número 6 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.