«terminantment prohibit»

Urdangarin no podrà comunicar-se amb la família quan faci el voluntariat

El jutge de vigilància penitenciària detalla en una providència els requisits dels seus permisos

zentauroepp49929111 madrid  18 09 2019   politica  i aki urdangarin en su primer190919100603

zentauroepp49929111 madrid 18 09 2019 politica i aki urdangarin en su primer190919100603 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid ha establert aquest divendres que Iñaki Urdangarin té «terminantment» prohibit comunicar-se amb els familiars en l’horari de sortides, fixades amb l’única finalitat de fer el voluntariat. En una providència del Jutjat, a què ha tingut accés Efe, el jutge recorda que Urdangarin és un intern classificat en segon grau, de manera que el règim de comunicacions i visites és «únicament i exclusivament» el del Reglament Penitenciari.

Detalla que les sortides autoritzades només són per realitzar l’activitat de voluntariat –justícia restaurativa– amb les persones dependents del Centro Hogar Don Orione. «Queda terminantment prohibit qualsevol comunicació amb els familiars en l’horari establert de sortides, incloses les trucades i altres mitjans, missatgeria inclosa (Whatsapp, Skype, etc.).

Sortides només amb algú al seu càrrec

Notícies relacionades

El Jutjat també afirma que l’intern no pot sortir de les instal·lacions excepte si acompanya les persones del Don Orione a passejar pels voltants, i matisa que haurà de menjar a les dependències del centre.

La providència, amb data avui, s’ha emès després que Urdangarin desenvolupés ahir la primera jornada com a voluntari a Pozuelo de Alarcón (Madrid), després de sortir per primera vegada de la presó de Brieva, a Àvila, on va ingressar el 18 de juny del 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó pel ‘cas Noós’.