Una proposició sobre la reacció a la sentència divideix BComú i el PSC

Amb els vots a favor d'ERC, JxCat i BComú, el Consistori s'ha compromès a «fer una crida a la mobilització ciutadana a favor de drets i llibertats»

El text, que exigia «la llibertat dels presos i exiliats» ha sigut aprovat amb els vots en contra del PSC, Cs, Barcelona pel Canvi i el PP

Una proposició sobre la reacció a la sentència divideix BComú i el PSC
1
Es llegeix en minuts
ACN

Una proposició d’ERC sobre la reacció a la sentència de l’1-O ha evidenciat aquest dimecres la divisió entre els dos grups del govern municipal de la capital catalana: Barcelona en Comú i el PSC. Amb els vots a favor d’ERC, JxCat i BComú, l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a «treballar amb la resta d’institucions i societat civil» i «fer una crida a la mobilització ciutadana a favor dels drets i llibertats» en cas d’una sentència condemnatòria.

Així ho recull la proposició amb contingut de declaració institucional registrada pels republicans, que ha sigut aprovada per majoria i amb els vots contraris del PSC, Cs, Barcelona pel Canvi i el PP. «Barcelona en Comú segueix on era», ha afirmat el regidor Marc Serra després d’evidenciar-se que el govern municipal ha votat dividit. Així mateix, l’edil ha exigit l’alliberament dels «presos polítics i el retorn dels exiliats», però ha matisat que el que han de fer les institucions «no són grans respostes institucionals», sinó «treballar per posar propostes a sobre de la taula».

«No defensem la mateixa posició i, malgrat tot, els dos grups som conscients que tenim una responsabilitat per damunt de tot», ha dit la tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC), que ha reconegut la «importància del moment polític». 

Notícies relacionades

La proposició d’ERC ha sigut aprovada després que es modifiqués el punt 5, que inicialment plantejava el «ple recolzament» per part del consistori «a les actuacions que emprenguin la Generalitat i el Parlament com a reacció a la sentència». En el text aprovat aquest punt s’ha modificat i es concreta en el «compromís» de l’Ajuntament per treballar amb la resta d’institucions per trobar solucions «per exigir la llibertat dels presos». També de «fer una crida a la mobilització ciutadana a favor de drets i llibertats».