EL DILEMA CATALÀ

Roldán assegura que l'independentisme està «més radicalitzat que mai»

La líder de Cs atribueix a Torra la «responsabilitat» d'»un segon intent d'assalt» al Parlament

lorena-roldn

lorena-roldn

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha afirmat aquest dijous que l’independentisme està «més radicalitzat que mai» per una «actitud irresponsable» del president de la Generalitat, Quim Torra, que «escalfa el carrer». «No sé si l’independentisme s’està desinflant, si són menys, però estan més radicalitzats», ha etzibat, i ha donat per inaugurat un nou cicle: «Ahir es va donar inici a la tardor calenta del senyor Torra», ha censurat, al·ludint a la tensió generada per un grup de persones a les portes del ParlamentParlament, llançant pedres i pots de fum contra el cordó policial i també contra alguns periodistes, al finalitzar la marxa orquestrada per l’ANCl’ANC.

«Vam veure com radicals separatistes campaven al seu aire i sembraven el caos», ha proclamat sobre el que considera «el segon intent d’assalt en menys d’un any» a la Cambra catalana. Amb aquest preludi ha anunciat que Cs presentarà un escrit a la Mesa del Parlament perquè condemni els fets i es comprometi a reforçar les mesures de seguretat.

«La responsabilitat política del que vam veure ahir correspon al senyor Torra, que viu instal·lat en una república imaginària, un lloc on tallar carreteres, on cremar pneumàtics, on inundar-ho tot de propaganda separatista en homenatge a aquelles persones que van donar un cop a Catalunya», ha insistit en roda de premsa.

Identificacions per l’himne

Notícies relacionades

D’altra banda, ha criticat que hi hagi dos identificats per haver reproduït l’himne d’Espanya durant l’ofrena floral a Rafael CasanovaRafael Casanova. «Si a la Catalunya del senyor Torra es persegueix constitucionalistes per posar l’himne vull que sàpiguen que els oferim la nostra ajuda», va afirmar, i no va descartar emprendre «accions legals» contra el Govern. A més, demanaran la compareixença del conseller Miquel Buch al Parlament perquè informi sobre aquesta actuació delsMossos d’Esquadra

Roldán també ha exigit responsabilitats al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i ha criticat que estigui «absent» i que «s’amagui darrere dels seus socis nacionalistes sense fer absolutament res» quan Torra es troba a les portes d’un judici per presumpta desobediència. Com ja va avançar Albert Rivera des de Madrid, el partit tornarà a apressar l’aplicació d’unnou 155 a Catalunya