EL DILEMA CATALÀ

Rivera, a Torra: «No ho tornareu a fer»

El líder de Cs reclama a Sánchez una reunió per acordar l'aplicació de l'article 155

Defensa que les paraules de Torra cridant a la desobediència justifiquen aquesta mesura

undefined49825764 albert rivera jose luis roca190912125506

undefined49825764 albert rivera jose luis roca190912125506 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un dia després de la Diada, Albert Riveraha llançat una advertència al president de la Generalitat, Quim Torra: «No ho tornareu a fer». Des del Congrés dels Diputats, el líder de Ciutadans ha lamentat que els independentistes s’hagin apropiat de la Festa Nacional de Catalunya i ha instatPedro Sánchez a una «reunió d’Estat, seriosa», on deixar de banda les «discrepàncies» per acordar l’aplicació del’article 155 de la Constitució. 

«Ahir va ser la Diada independentista i Catalunya i molts catalans ho vivim amb tristesa i molts espanyols amb preocupació perquè Torra torna a campar al seu aire», ha sentenciat Rivera aquest dijous. En aquest sentit, ha apuntat que el dirigent de Junts per Catalunya «torna a la seva» al cridar a la «desobediència civil» si la sentència del procés no és absolutòria. 

La proposta de Rivera passa per la posada en marxa preventiva del 155: «¿Tornem a esperar que la facin grossa després d’una sentència o estarem preparats per respondre?». Així, ha insistit a reunir-se amb el president del Govern en funcions, al qual aquest dimecres ja li va enviar una carta per tractar l’assumpte. «No li tinc en compte que ahir ens van insultar perquè això està per sobre de les nostres discussions i les nostres discrepàncies», s’ha dirigit a Sánchez. 

«Procediment excepcional»

Notícies relacionades

Malgrat que en dues sentències del Tribunal Constitucional s’estableix que l’article 155 respon a un «procediment excepcional» que s’ha d’utilitzar «per fer front a situacions davant de les quals no hi hagi altres vies que permetin el compliment de la Constitució i les lleis», Rivera ha defensat que les paraules del cap del Govern recolzen aquesta excepcionalitat.

«L’excepció és Torra, que no acata ni accepta les sentències ni les lleis», ha insistit el líder liberal abans d’afirmar que el «problema polític» que està tenint lloc a Catalunya s’ha de resoldre aplicant la Constitució per «garantir els drets i llibertats».