mentre Cs assegura l'«exemplaritat» dels governs de coalició

Rivera reclama a Casado que afronti la corrupció del PP

«Si tens por que se sàpiga la veritat, és que alguna cosa has fet malament», assenyala sobre Avalmadrid

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632

zentauroepp49209922 albert rivera190725135632 / OSCAR DEL POZO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha aconsellat al líder del PP, Pablo Casado, que afronti els casos de corrupció que afecten el seu partit mentre la formació taronja manté l’«exemplaritat» dels governs de coalició que comparteixen, com el de la Comunitat de Madrid.

En una entrevista a Antena 3, Rivera ha assenyalat que Casado «té molta feina» davant de la quantitat de casos de corrupció del PP que es troben als tribunals.

«Ell haurà d’afrontar els problemes i la crisi del seu partit», en això «no m’hi posaré», però «jo he de vetllar per l’exemplaritat de les institucions on governa Ciutadans», ha respost a Casado, que ha advertit que no tolerarà que Cs el faci responsable «del que va passar fa dècades».

El líder de la formació taronja ha indicat que el PP «estava acostumat a governar i que ningú investigués la corrupció», però això ara ha canviat en aquelles comunitats on comparteix el poder amb Cs.

«Siguin de qui siguin»

Sobre el cas concret de Madrid, ha recolzat la decisió del seu líder a la comunitat i vicepresident del Govern autonòmic, Ignacio Aguado, de recolzar a l’Assemblea una comissió d’investigació sobre Avalmadrid. Això podria perjudicar la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, pel crèdit que aquesta entitat va concedir a l’empresa del seu pare.

«Ignacio Aguado ens ho va comunicar i em sembla coherent i normal», ha afirmat Rivera, que ha defensat que «si a Avalmadrid hi ha hagut algun cas fraudulent, sigui de qui sigui, pel bé de Madrid s’ha de saber».

El líder del partit taronja ha destacat que l’únic grup que no recolza la creació d’aquesta comissió d’investigació –tot i que tampoc s’oposa– és el PP, una cosa que considera «sospitosa». «Si tens por que se sàpiga la veritat o on han anat els diners públics, és que alguna cosa has fet malament», ha conclòs.

No vol «la dreta malvada»

D’altra banda, Rivera ha tornat a rebutjar possibles fórmules de col·laboració electoral amb el PP en el cas que es repeteixin les eleccions generals al novembre. Segons el seu parer, això afavoriria l’idea del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de tornar a «les dues Espanyes».

Notícies relacionades

«És el somni de Sánchez, aglutinar-nos sense matisos perquè ell pugui continuar governant», a l’incloure Ciutadans en «la malvada dreta» i assimilar-lo a «l’extrema dreta i la corrupció», ha dit sobre Vox i el PP.

Davant això, ha apostat per «sumar però amb intel·ligència», per formar governs de coalició després de les eleccions com s’ha fet en diverses comunitats.