MOVIMENTS A LES DRETES

Casado s'aferra a Espanya Suma

El líder del PP participarà al costat de Rosa Díez, fundadora d'UPD, en un acte al Congrés que es titula 'Espanyols en defensa del comú'

undefined31298618 gra063  madrid  01 10 2015   la portavoz de upyd en el congr190909184543

undefined31298618 gra063 madrid 01 10 2015 la portavoz de upyd en el congr190909184543 / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El PP continua sense concretar en què pensa quan parla d’aquesta possible coalició electoral anomenada Espanya Suma, però comença a donar puntades que tenen sentit. No diu si vol aliar-se amb Ciutadans i amb Vox alhora o amb cada un per separat, segons la circumscripció. I, davant d’aquest buit, és normal que tant els taronges com la ultradreta ho rebutgin. Albert Rivera ha esculpit l’eslògan «Espanya Suma i la corrupció resta» i Santiago Abascal ho veu com una simple operació de «propaganda».

Però el president del PP i el seu equip segueixen alimentant l’estratègia de «refondre» les dretes i han preparat un acte al Congrés per a aquest dijous amb què han aconseguit fer coure Rivera. Si Ciutadans va fer el salt a la política espanyola el 2015 i va créixer gràcies a la pràctica desaparició d’UPD, ara el PP ha anat a buscar una de les seves fundadores, Rosa Díez, perquè participi en un acte titulat Espanyols en defensa del que és comú.

Díez ja va acompanyar la portaveu del grup parlamentari del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, a la seva campanya de l’abril, quan es va presentar com a cap per Barcelona. Però ara apareixerà ni més ni menys que al costat de Casado a la Cambra baixa, on va ser diputada amb el PSOE (partit en el qual va militar entre el 1977 i el 2007) i amb UPD (entre el 2008 i el 2015).

Notícies relacionades

A la direcció dels populars esquiven les preguntes per concretar la seva Espanya Suma i responen que, si hi ha eleccions, Casado presentarà una oferta en ferm. L’única qüestió que volen contestar és la que va repetir el vicesecretari de Comunicació, Pablo Montesinos, en múltiples ocasions després del comitè de direcció: «¿Volem que governi [Pedro] Sánchez?». 

Cs i l’acta de Nart

A Cs els sembla una bajanada i estan centrats a aturar la crisi interna i reclamar a Javier Nart, crític que ha deixat el partit, que també abandoni l’acta d’eurodiputat. Les dretes van alterades.