polèmica a la cambra alta

El Govern assegura que Manuel Cruz no va plagiar en un dels seus manuals de filosofia

La portaveu Isabel Celaá defensa la continuïtat del president del Senat en el càrrec

manuel-cruz

manuel-cruz

2
Es llegeix en minuts

El Govern ha defensat aquest dimarts el president del Senat, Manuel Cruz, de les acusacions de plagi en un dels seus manuals de filosofia i ha assegurat que aquest cas no compromet la seva continuïtat al capdavant de la Cambra alta.

La ministra d’Educació en funcions i portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha defensat el president del Senat, i preguntada directament si considera que aquest cas suposa un problema perquè segueixi com a president del Senat, ha afirmat que no pensa que això comprometi el futur de Manuel Cruz.

En declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press, la dirigent socialista ha posat de manifest que Cruz és un filòsof prestigiós i ha indicat que, «més enllà d’un text literal de dues línies», un plagi consisteix a fer passar com a pròpia «una trama, una idea o un concepte», per la qual cosa ha minimitzat la polèmica que afecta el president del Senat. «No em sembla un plagi», ha dit.

«Té tot el respecte professional i intel·lectual, i això no li correspon», ha indicat sobre Cruz, tot i que en tot cas, Celaá ha dit que el president de la Cambra alta donarà explicacions sobre aquest assumpte.

«És fals que Manuel Cruz hagi comès plagi», han assenyalat fonts de la presidència de la Cambra alta a Europa Press, després que aquest dimarts el diari ‘ABC’ publiqui aquest dimarts que Cruz va plagiar un mínim de nou autors al seu manual ‘Filosofía contemporánea’.

«No es pot jugar amb l’honra personal i amb el prestigi de les persones. No tot val. Aquest tipus d’atacs incideixen en el desprestigi de la política i en la desafecció dels ciutadans cap a ella i cap a les institucions», afegeixen aquestes fonts. Segons ‘ABC’, el polític del PSC i professor universitari va copiar i va enganxar paràgrafs complets de manuals i altres obres de filòsofs de reconegut prestigi, sense citar ni posar entre cometes.

Notícies relacionades

Des de la presidència del Senat contesten que aquestes informacions es refereixen a «coincidències mínimes» entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor. «No es tracta d’una obra creativa pròpia, sinó d’un manual divulgatiu per a estudiants en el qual s’inclouen dades biogràfiques i de la trajectòria de pensament dels esmentats autors», defensen.

El Senat recalca que Cruz és un «catedràtic rigorós i un autor prolífic i reconegut». «Un intel·lectual exemplar que ha escrit 34 llibres, a més de nombroses publicacions acadèmiques i de pensament», insisteixen aquestes fonts.