CARTA

Anna Gabriel demana autocrítica a l'independentisme per «tornar a fer-ho millor»

L'exdiputada de la CUP reclama una «revisió acurada» de la tardor del 2017 i carrega contra JxCat i ERC per «alimentar propaganda partidista» amb al·legats a favor de la unitat

zentauroepp42246459 red200  ginebra  suiza   21 02 2018   la exdiputada de la cu180222141720

zentauroepp42246459 red200 ginebra suiza 21 02 2018 la exdiputada de la cu180222141720 / SALVATORE DI NOLFI

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exdiputada de laCUPAnna Gabriel, ha demanat aquest dimarts als partits independentistes que facin una «revisió acurada» del succeït després del referèndum de l’1-O per «tornar a fer-ho per poder fer-ho millor».

En una carta escrita des de Ginebra, ha carregat contra JxCat i ERC per «alimentar propaganda partidista» amb al·legats a favor de la unitat, una comunió que, segons el seu parer, no s’aconseguirà sense la «determinació» d’aquella tardor i sense l’«amplitud» del 3 d’octubre. «Com la veritat, [la unitat] és concreta i no es pot basar en el buit. Cal saber que les bases són sòlides si estan fonamentades i quehi hauria d’haver una correspondència entre el que es diu en públic i la realitat», ha advertit.

Gabriel ha reclamat una anàlisi de les deficiències de l’independentisme, «constatar què va faltar» per desancorar Catalunya de la resta d’Espanya. «És imprescindible revisar allò que no es va fer bé, assumir la mateixa responsabilitat–tant en les victòries com en les derrotes– i aplicar el rigor en el balanç dels esdeveniments, per evitar que la història es repeteixi –aquesta vegada com a farsa, en comptes de com a tragèdia–».

Notícies relacionades

L’anticapitalista ha afirmat que hi ha «centenars de milers de persones en un moment de desconcert i replegament» davant d’aquest nou escenari i ha remarcat que se senten «enganyats» per la cúpula de l’1-O. Malgrat això, ha cridat a «tornar-ho a fer», com va fer el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tot i que ha precisat que un nou intent s’hauria de fer «millor»: «Hi ha tant per refer, tant per reaprendre i tant per reescriure, que, efectivament,cal tornar a fer-ho, per poder fer-ho millor», assegura, i assegura que per a això «fa falta no autoenganyar-se, cal mirar la realitat de cara i cal assumir el pes del futur».

La cupaire ha raonat que «les oportunitats no duren per sempre», i ha posat el focus en què l’«atenció internacional» és «molt difícil de guanyar, i molt fàcil de perdre», per la qual cosa, per captar-la, «caldrà generar nova oportunitats». «Hem après que no hi ha receptes màgiques, i hem hagut de desfer algun camí. Però ens queda l’opció de no renunciar al somni. I de fer-lo realitat», ha conclòs Gabriel.