L'ANC insta ajuntaments a contractar només empreses afins

Les territorials d'Osona redacten una moció per aprovar-la als municipis de la zona

foto 3518220

foto 3518220

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les territorials del’ANC  a la comarca d’Osona han elaborat una moció que traslladaran als partits independentistes perquè l’aprovin en els respectius municipis de la zona que defensa que la contractació de serveis es faci amb companyies que formen part de la iniciativa de l’entitat sobiranista Consum Estratègic.

Segons va avançar 'La Vanguardia', el text insta els ajuntaments a «promoure el coneixement de la iniciativa de consum estratègic per part de la ciutadania i la realització d’activitats encaminades a la consecució dels seus objectius, com compres col·lectives de béns i de serveis oferts per les empreses inscrites en el registre de proveïdors estratègics».

En l’exposició dels motius, la moció afirma que «la defensa dels drets i dels interessos dels ciutadans de Catalunya és incompatible amb la contractació d’empreses la trajectòria de les quals demostra que, si en algun moment ho creuen oportú, no dubtaran a tornar a treballar, finançar i maniobrar per espatllar l’economia catalana i per coaccionar la ciutadania». A més, assegura que «les institucions catalanes [...] han de prioritzar la contractació d’aquestes empreses que creen riquesa, enforteixen l’economia catalana i donen estabilitat, especialment en moments de crisi».

Denúncia de Foment 

Les patronals van reprovar l’ANC quan es va fer públic el directori web d’empreses compromeses amb el dret a l’autodeterminació que persegueix el propòsit que els consumidors abandonin «empreses de tipus oligopolístic que van participar obertament en la campanya de la por» contra l’independentisme.

Notícies relacionades

Tant Foment del Treball com Pimec van carregar contra l’ANC per incitar al «boicot» empresarial des d’un plantejament «totalment irracional, anacrònic que no és propi del segle XXI». Foment va interposar una denúncia davant de l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) per conducta anticompetitiva prohibida i va demanar mesures cautelars davant dels jutjats mercantils, prèvia a la presentació d’una demanda per competència deslleial. 

El directori web permet trobar companyies a partir de la denominació social, el codi postal, l’àmbit (gas, telefonia, electricitat...) i altres categories entre les quals s’inclou si és una cooperativa, si disposa de certificats mediambientals o si promou l’ús del català.