TRÀMIT JUDICIAL

Torra sobre la seva citació al TSJC: «No anar-hi seria posar de manifest que ens hem de plantar»

«Milions de ciutadans tornarem a fer un altre 3 d'octubre com a reacció a la sentència», afirma el president de la Generalitat

h 3533107

h 3533107 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha assegurat sobre la seva citació per declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mantenir llaços grocs a edificis oficials durant la campanya electoral: «No anar-hi seria posar de manifest que ens hem de plantar». En una entrevista aquest diumenge a ‘El Punt Avui’ recollida per Europa Press, Torra ha defensat que la seva resposta sobre si anirà o no al judici s’ha d’entendre en el marc de quatre principis: «Democràcia, republicanisme, drets humans, civils i polítics i desobediència i no-violència».

«Qui té el problema és el TSJC i nosaltres hem de saber si respecta la separació de poders», ha afirmat Torra, que no ha aclarit si acudirà a la citació el 25 i 26 de setembre, ja que coincidirà amb el Debat de Política General al Parlament.

Quan se li ha preguntat per la resposta a la sentència pel procés independentista, ha destacat: «Milions de ciutadans tornarem a fer un altre 3 d’octubre com a reacció a la sentència», i ha afegit que aquesta reacció entra dins de les possibles accions de desobediència. Ha dit que Catalunya està a punt de tancar una etapa i que la nova que comença serà proactiva i no reactiva, i ha opinat que «hi ha brots d’esperança i el convenciment per part de tots els actors polítics» i que la situació no és gaire diferent a la qual hi havia moments abans de l’1 d’octubre.

Notícies relacionades

Torra ha reconegut que hi ha discrepàncies dins de l’independentisme fruit de les eleccions dels mesos passats, i s’ha preguntat: «¿Aquesta situació és la que volem per enfrontar-nos a una sentència com la que ens ve? ¿O no ens convé a tots molt més treballar per donar una resposta conjunta des de la majoria independentista que hi ha al Parlament?».

Sobre la possibilitat d’un govern de concentració, el president ha assegurat que li sembla «lògic que passi» si es marca un horitzó pel dret a l’autodeterminació i aquest govern està més enriquit amb altres personalitats.

Temes:

Generalitat