Al Congrés

Iglesias tornarà a exigir una coalició en la reunió clau

El líder morat al·lega que Sánchez es nega a acceptar el cogovern perquè no li "facin ombra" en l'Executiu

Defensa que els socialistes ja han assolit una "victòria simbòlica" amb la seva renúncia a la vicepresidència

undefined49712105 madrid  05 09 2019  politica el secretario general de unidas190905120810

undefined49712105 madrid 05 09 2019 politica el secretario general de unidas190905120810 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

A les portes d’una reunió decisiva entre elPSOE i Unides Podem aquest dijous al Congrés, els sabres segueixen en alt i els dos partits continuen atrinxerats en les seves posicions. Pablo Iglesias fa cas omís del missatge Iglesiasenviat per Pedro Sánchez aquest matí, demanant arribar a una solució intermèdia, i adverteix que el seu equip exigirà, de nou, una coalició. El podemista considera que els socialistes ja van obtenir una "victòria simbòlica" quan ell va renunciar a la vicepresidència per afavorir la negociació i opina que la negativa del president respon a la seva por que els morats li "facin ombra" al Consell de Ministres. 

"Esperem que el PSOE no s’aixequi de la taula i ens porti a eleccions", ha advertit en declaracions la seva arribada al Congrés dels Diputats, on a dos quarts de cinc arrenca la reunió dels equips tècnics del PSOE i Unides Podem.  "Nosaltres no ens aixecarem", ha assegurat. És a dir, les posicions continuen enrocades i els dos partits saben que no poden ser els responsables d’abandonar la reunió.

El líder morat ha confirmat que els seus col·laboradors posaran sobre la taula la proposta que ja va enviar a Sánchez l’agost, que planteja mesures programàtiques garantides per una coalició.  Si el cap de l’Executiu és "coherent", insisteix, ha d’acceptar que els podemistes entrin al Consell de Ministres".Jo em vaig retirar i ara Sánchez està atrapat per les seves paraules, perquè els espanyols no acceptarien que algú mentís d’una manera tan basta", ha assenyalat. 

Notícies relacionades

Preguntat per l’abstenció d’ERC i les crítiques del seu portaveu, Gabriel Rufián, a la posició de Podem, Iglesias ha retret als republicans que donin "un xec en blanc" a Sánchez després d’haver tombat els Pressupostos, una cosa que va precipitar la convocatòria electoral d’abril.

El secretari general de Podem entén que parteix de les 370 propostes que planteja Sánchez "ja s’han aprovat" i considera que en altres casos suposen "un pas enrere".