proposta de casado

Rivera rebutja presentar-se al costat del PP: "Espanya suma, però la corrupció resta"

El president taronja insisteix en el 'no' a Pedro Sánchez: Cs serà oposició

zentauroepp47948317 albert rivera roca190430111016

zentauroepp47948317 albert rivera roca190430111016 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, creu que "cal sumar amb intel·ligència", però ha advertit que "la corrupció resta", amb referència a la possibilitat que el seu partit s’integri a la coalició Espanya Suma proposada pel PP de cara a unes noves eleccions. "Espanya suma, però la corrupció resta", ha incidit Rivera en una entrevista a 'Onda Cero', en la qual ha assegurat que "no tothom votarà un partit" que té més de quaranta casos per resoldre i que aquesta setmana pot enfrontar-se a noves imputacions per la 'Púnica'.

Rivera ha assenyalat que el seu partit ja ha demostrat en comunitats autònomes com ara Andalusia i Madrid que "sumant escons i de manera intel·ligent es pot donar la capgirar la truita i governar". "Una cosa és que puguis compartir govern amb algú que té casos de corrupció, ja sigui el PSOE o el PP, i una altra de molt diferent és anar en la mateixa llista electoral", ha respost al ser preguntat sobre si la corrupció no és un obstacle per governar amb els populars. Si hi ha unes altres eleccions, Rivera s’ha compromès a sumar "si tenim un escó més per fer fora Sánchez de la Moncloa".

Després d’aquestes paraules, el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha indicat a Rivera que el PP és "la cola" del centredreta i que sempre tindrà la porta oberta per defensar l’interès general dels espanyols. "Nosaltres ens prenem molt seriosament Espanya Suma i els nostres interlocutors polítics", ha respost Montesinos, assenyalant que el PP ha demostrat ja en altres ocasions que, "quan suma, guanya Espanya."

Ferm en el 'no' a Sánchez

"El pla Sánchez és dolent per a Espanya. I com no hi hagi una alternativa neta, centrada, liberal i constitucionalista d’aquí dos o quatre anys, es passarà no quatre anys, sinó una dècada governant", ha advertit. En la primera entrevista que concedeix després del seu descans vacacional, Rivera ha afirmat que Cs va fer bé a prometre abans de les eleccions generals que no pactaria amb Sánchez. "Vam passar de 32 a 57 escons dient la veritat", ha indicat, recalcant que ell es deu "als votants del partit i als ciutadans". "No sumaré mai amb un partit que legitima els separatistes", ha declarat al recordar els pactes autonòmics del PSOE amb partits nacionalistes.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha admès que desconeix si el PSOE ja s’ha posat en contacte amb el seu partit per incloure’l en la ronda que programa de cara a la investidura amb els grups, tot i que rebutja l’assistència de Rivera i acusa Sánchez de patir "reunionitis".

En la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè Permanent d’aquest dilluns, Roldán ha explicat que el líder de Ciutadans s’ha vist "en tres ocasions" amb Sánchez i que amb una sola trobada en va tenir prou per transmetre-li les exigències del seu partit. El cert és que Rivera oficialment s’ha reunit dues vegades amb el president en funcions i una amb el Rei en el marc de la ronda de contactes que aquest convoca per designar un candidat a la Presidència, a qui també va transmetre la negativa del seu partit a recolzar Sánchez.