El PPC acusa Colau i Torra de propiciar un "paradís per als delinqüents"

Fernández advoca pel retorn dels 'menes' que delinqueixin i pel patrullatge de la Policia Nacional a Catalunya

"Sembla que Cs s'ha rendit davant del separatisme i només pensa a derrotar el PP", afirma el líder popular

jregue42906679 barcelona  13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609

jregue42906679 barcelona 13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PPCAlejandro Fernández, ha assegurat aquest dilluns que "Catalunya pateix una crisi d’autoritat" que agreuja la inseguretat al carrer. "Ens governen a Barcelona i a la Generalitat uns personatges polítics que tenen com a programa saltar-se la llei o relativitzar-la", ha dit el popular. En aquest sentit, ha apuntat que "es comença a percebre aquesta societat tradicionalment d’ordre com una societat anàrquica i un paradís per als delinqüents".

Sota aquesta premissa i acollint-se a lallei Giulianique va desplegar l’alcalde amb el mateix nom a la ciutat de Nova York, Fernández ha anunciat un paquet de mesures contra la delinqüència. Una borsa de propostes entre les quals figuren un increment d’efectius policials i l’eventual participació de la Policia Nacional per abundar les patrulles als carrers, el retorn dels ‘menes’ que delinqueixin i la modificació del Codi Penal per incrementar les penes als reincidents. "Sense seguretat ciutadana no hi ha prosperitat", ha apuntalat, i ha acusat "els governs d’esquerra i nacionalistes" de generar "un clima d’impunitat cap a la delinqüència".

Notícies relacionades

Així mateix, ha advocat per suprimir la "guàrdia pretoriana" del president de la Generalitat, Quim Torra, "perquè falten efectius als carrers". "Amb aquestes mesures la reducció de la delinqüència és immediata", ha conclòs, i ha detallat que presentaran totes les seves iniciatives al Parlament quan es doni el tret de sortida als plens d’aquest nou curs polític.

Sobre el cop de porta d’Albert Rivera a coalitzar-se amb els populars sota la plataforma Espanya Suma, Fernández ha defensat que "sembla que Cs s’ha rendit davant del separatisme i només pensa a derrotar el PP". De tota manera, ha dit que mantenen la mà estesa, per reeditar el pacte que van forjar a Navarra també a Catalunya.