El rei Joan Carles rep l'alta i surt de l'hospital

El monarca afirma que després de l'operació es va sentir com si li hagués «passat un camió per sobre» però que ara està «fenomenal»

GRAF3836 POZUELO DE ALARCÓN (Comunidad de Madrid), 31/8/2019.- El rey Juan Carlos se dirige a los periodistas que esperaban en el centro Quirón Salud Madrid de Pozuelo de Alarcón a su salida del centro tras haber recibido el alta hospitalaria después de haber permanecido ocho días hospitalizado en donde se le practicó hace una semana un triple bypass aortocoronario.EFE/David Fernández

GRAF3836 POZUELO DE ALARCÓN (Comunidad de Madrid), 31/8/2019.- El rey Juan Carlos se dirige a los periodistas que esperaban en el centro Quirón Salud Madrid de Pozuelo de Alarcón a su salida del centro tras haber recibido el alta hospitalaria después de haber permanecido ocho días hospitalizado en donde se le practicó hace una semana un triple bypass aortocoronario.EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El rei Joan Carles ha rebut aquest dissabtel’alta hospitalària després d’haver estat vuit dies hospitalitzat al centre Quirón Salut Madrid de Pozuelo de Alarcón, on fa una setmana se li va practicar un triple bypass aortocoronari. El monarca ha abandonat el centre sanitari poc després de les 13.00 hores. Ho ha fet amb un ànim excel·lent.

“Mira, és com si t’hagués passat un camió per sobre, però ara s’ha de treure el camió i cap endavant”, ha afirmat l’excap de l’Estat en declaracions als periodistes al sortir de l’hospital en un vehicle en què anava de copilot. Ha afegit que es troba “fenomenal” amb “tuberies noves”, i ha afirmat que la recuperació no serà gaire llarga, sobre “un mes i mig”.

També s’ha mostrat content per les múltiples visites de tota la família reial que ha tingut aquesta setmana a l’hospital madrileny.

Revisions periòdiques

“Es troba clínicament estable, afrebril i amb les ferides quirúrgiques en procés de cicatrització. L’exploració cardiològica mostra contractilitat i ritme cardíac normals", segons ha informat la gerent territorial dels hospitals Quirón, Lucía Alonso, encarregada de llegir el comunicat mèdic.

Notícies relacionades

Ara Joan Carles s’haurà de fer revisions periòdiques a càrrec dels serveis de Cirurgia Cardíaca del doctor Alberto Forteza Gil i de Cardiologia del doctor Cabrera.

El rei emèrit, de 81 anys, va ser operat dissabte passat, 24 d’agost, a l’hospital Quirón Salut Madrid de Pozuelo de Alarcón, on va ingressar un dia abans, en una intervenció que es va prolongar durant diverses hores i en què se li va practicar un triple bypass aortocoronari. Va abandonar la Unitat de Cures Intensives (UCI) el dia 27, dimarts, per passar a planta. La intervenció va ser feta pel doctor Forteza, cap del Servei de Cirurgia Cardíaca del centre hospitalari, i pel seu equip. 

Temes:

Joan Carles I