AL SENAT

Vox frustra una declaració de recolzament a les Canàries pels incendis

Els ultres veten la declaració perquè avalava "el relat del canvi climàtic"

La formació d'Abascal va tombar al febrer una moció contra la LGTBIfòbia

zentauroepp49584676 19 02 2019 el senador de vox  francisco jos   alcaraz  segun190827192623

zentauroepp49584676 19 02 2019 el senador de vox francisco jos alcaraz segun190827192623 / Ricardo Rubio - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’extrema dreta ja es torna a deixar notar després de les vacances. Vox va frustrar aquest dimarts per segona vegada aquest any que el Senat pogués aprovar una declaració institucional, per a la qual es requereix la unanimitat dels grups parlamentaris. En aquest cas, el text manifestava la solidaritat i el recolzament als afectats pels incendis de Gran Canària. Però al partit ultra li va semblar veure entre línies cert contingut "ideològic" perquè reivindicava la necessitat de lluitar contra la crisi climàtica.

En concret, la declaració advocava per "prestar una atenció prioritària a la lluita contra les causes del canvi climàtic, la despoblació i l’abandonament del medi rural, raons últimes en molts casos dels grans incendis que estan assolant en els últims anys el planeta". Segons Vox, plantejar l’emergència climàtica com "la causa de l’incendi" és un "postulat ideològic d’una determinada manera de pensar que coincideix amb les idees del PSOE i Podem", motiu pel qual van optar per rebutjar el text.

Davant de la negativa de treure aquesta frase, amb la qual la resta de formacions del Grup Mixt estaven d’acord, el senador de Vox, Francisco José Alcaraz, es va negar a firmar el text i va retirar el seu recolzament. Més tard, en un comunicat, el partit va argüir que també va rebutjar la declaració perquè buscava "blanquejar les responsabilitats de la mala gestió" del Govern de les Canàries i del Govern central.

Notícies relacionades

"El document repetia les consignes progres i no s’endinsava en la situació de deixadesa que pateix el món rural, que és la causa principal dels incendis forestals. Aquesta situació es deu novament a la descoordinació causada per l’Estat de les autonomies", va afirmar Vox.

Primer, contra els LGTBI

El febrer passat, Alcaraz ja es va negar a firmar una declaració institucional contra la LGTBIfòbia en l’esport, que tampoc va prosperar per falta de consens. "La ultradreta és això: negar la violència contra les dones i el canvi climàtic", va concloure el portaveu del PSOE en el Senat, Ander Gil. Cs també va criticar Vox per negar una cosa tan evident i obvi com el canvi climàtic.