ENTREVISTA

Cs es reunirà amb Torra "si treu" la pancarta pels presos

Lorena Roldán tanca la porta a una coalició amb el PPC en unes eleccions al Parlament

lorenaroldan

lorenaroldan

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha assegurat aquest dimarts que la condició perquè el partit taronja es reuneixi amb el president, Quim Torra, és que aquest tregui de la façana del Palau de la Generalitat la pancarta pels presos. "Si Torra està disposat a respectar tots els catalans i a no segrestar les institucions, a respectar la neutralitat [...] Si treu aquesta pancarta —amb referència a la pancarta que demana la llibertat dels presos sobiranistes— estic disposada a parlar amb ell", ha asseverat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Roldán ha tancat la porta a una coalició amb el PPC en unes futures eleccions al Parlament. La líder de Cs ha rebutjat així la fórmula d’Espanya Suma, una proposta del PP per unir-se a Cs en les possibles noves eleccions generals. "El que no farem és diluir-nos en una coalició. Els projectes de Cs i del PPC són diferents", ha recalcat la dirigent taronja.

Preguntada per la resposta del Govern i de l’independentisme a la sentència del procés, Roldán ha opinat que seria una "irresponsabilitat" paralitzar Catalunya des de les institucions, i ha avisat que des de Cs estan preparats per frenar aquesta possible reacció.

Roldán ha carregat contra Torra per "tancar-se en una república imaginària". "Algú li hauria d’explicar que ser president de la Generalitat implica gestionar una comunitat autònoma. Treballar per temes socials que estan en situació d’emergència".

Les quotes de gènere i Aguado

Notícies relacionades

Sobre les declaracions del vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, del seu mateix partit, en les quals afirmava que les quotes de gènere "fan flac favor" a la dona, ha assegurat que Cs escull els seus candidats pels mèrits de treball i no per si són home o dona. "Estic contenta d’estar en un partit on es té en compte el mèrit professional independentment de si ets una cosa o una altra", ha assenyalat.

Roldán ha recriminat a altres partits no haver presentat mai una candidata a la presidència de la Generalitat. "Cs és l’únic partit que ha presentat dues candidates consecutives a la presidència de la Generalitat. Hi ha partits que mai n’han presentat cap, com ERC o el PSC."