EL DILEMA CATALÀ

Bonvehí: "Si la Crida vol ser el relleu del PDECat, que ho digui"

El dirigent neoconvergent es reunirà amb Pascal i Campuzano per evitar que deixin el partit

zentauroepp46542650 epa4933  waterloo  b lgica   14 01 2019   el expresidente ca190123123050

zentauroepp46542650 epa4933 waterloo b lgica 14 01 2019 el expresidente ca190123123050 / STEPHANIE LECOCQ

2
Es llegeix en minuts
E. P.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha reivindicat el llegat i la història del seu partit davant de la Crida Nacional per la República, que insta a precisar si volen ser el "relleu" de la seva formació en el marc de la reordenació de l’espai de JxCat.

"Si la Crida vol ser el relleu del PDECat o vol representar el que representava el PDECat, que es digui, però crec que l’esperit fundacional de la Crida era una altra cosa", ha remarcat en una entrevista d’Europa Press.

Per Bonvehí, no és coherent que la Crida, impulsada per Carles PuigdemontCarles Puigdemont, demani la dissolució del PDECat i no de la resta de partits independentistes, i recorda que va néixer com un moviment que volia agrupar tot l’independentisme.

Tot i que coincideix amb Puigdemont que la unitat de l’independentisme seria el marc ideal, constata que no ha sigut possible i que ara el PDECat, a l’espera que culmini el procés de reflexió que van obrir al juliol, ha de decidir com evoluciona en la futura reordenació d’aquest espai.

"No m’agrada que tots parlin del PDECat, hem sigut molt generosos", ha defensat Bonvehí, que ha demanat a tots els actors de JxCat que defineixin i acordin uns mínims per avançar cap a la unitat que tots proclamen.

"Definir uns mínims"

"Hauríem d’intentar veure si som capaços de definir uns mínims i, a partir d’aquí, que tots acceptin aquests mínims i fer un gran partit amb molts matisos. Si no es pacten els mínims en què tots se sentin còmodes, aquesta unitat, per molt que en parlem, no serà possible", ha advertit.

Bonvehí ha assenyalat que li agradaria que membres crítics del PDECat com Marta Pascal i Carles Campuzano continuessin formant part del partit, i per això es reunirà amb tots dos en les pròximes setmanes després de saber que acudiran, juntament amb representants d’altres formacions contràries a la unilateralitat, a una reunió el dissabte 21 de setembre al monestir de Poblet (Tarragona) per debatre sobre el futur de Catalunya.

Notícies relacionades

"Sempre he demanat els associats del PDECat que hem de fer un esforç per mantenir-nos units dins del mateix partit. El PDECat pot representar els diferents matisos que hi ha dins de l’independentisme, però cada un és lliure de prendre les seves decisions", ha destacat.

També ha remarcat que no poden apel·lar a la unitat de tot l’independentisme si no són capaços, com a projecte polític, de definir aquests mínims que reclama, i avisa del risc de caure "en debats reduccionistes que no porten enlloc i evidencien falta d’unitat", al preguntar-li sobre si s’ha d’apostar o no per la unilateralitat.