EL DILEMA CATALÀ

El sector moderat del PDECat se cita a Poblet per debatre sobre el seu futur

La reunió serà al setembre i està oberta a altres partits contraris a la unilateralitat

La trobada coincidirà amb la reactivació de la Crida Nacional per la República

zentauroepp44394813 barcelona 20 07 2018  pol tica   inicio del congreso del pde190819184245

zentauroepp44394813 barcelona 20 07 2018 pol tica inicio del congreso del pde190819184245

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atomitzat espai de la neoconvergència es prepara per a una tardor de sotracs interns amb un desenllaç que es fa difícil augurar. El setembre pot ser decisiu. En ple procés de reordenació de la marca de Junts per Catalunya, els sectors del PDECat i la Crida acceleraran els seus moviments quan passi la Diada, arran de la presumible pressió de les entitats al carrer a favor de la desobediència a la sentència al procés.

Dues cites de caire oposat tindran lloc en els dies següents a l’Onze de Setembre. Mentre la Crida ja té convocada per al 17 una assemblea ideològica, els crítics del PDECat s’han citat el dia 21 al monestir de Poblet "per debatre sobre el futur de Catalunya", tot i que també sobre el seu propi. De fet, la trobada, oberta a representants d’altres formacions contraris a la unilateralitat, podria significar el primer pas de l’ala moderada del PDECat cap a l’escissió definitiva.

Sota el títol 'El país de demà', al conclave estan convocades unes 200 persones, entre elles, la senadora de JxCat Marta Pascal, l’exdiputat del PDECat al Congrés Carles Campuzano i l’exconseller i exalcalde de Sant Cugat del Vallès Lluís Recoder, tot i que també està previst que hi acudeixin representants de Convergents, de la Lliga Democràtica, de Lliures i del PSC.

Reordenació en marxa

Notícies relacionades

Fonts del sector crític del PDECat consultades per Europa Press han assegurat que es tracta d’una iniciativa de la societat civil i que "no té res a veure amb els partits". En tot cas, els neoconvergents arribaran a aquesta reunió sabent ja si JxCat està disposat a atendre les seves reivindicacions, ja que un dia abans, el 20 de setembre, finalitza el procés participatiu que el PDECat va impulsar al juliol amb l’objectiu d’influir en la reordenació de l’espai polític que avui s’aglutina al voltant de JxCat. I és que Carles Puigdemont ha de presentar i enviar una proposta de reordenació a Artur Mas i al president del PDECat, David Bonvehí, formació que té el registre de la marca de JxCat com a partit polític.

La majoria dels actors implicats en aquesta reorganització de JxCat estan d’acord que aquestes sigles es converteixin en marca principal i funcionin com a paraigua del PDECat i de la Crida, però els últims plans de Puigdemont són d’altres. Com va avançar EL PERIÓDICO la setmana passada, l’expresident és partidari ara que sigui la Crida la marca que aglutini tota la neoconvergència, una cosa inassumible per a una part de la cúpula del PDECat. De moment, la Crida continua ensopida després de no haver aconseguit l’acollida esperada, però per a finals de novembre té prevista la creació dels seus òrgans de govern.