LA SALUT DE L'EX CAP DE L'ESTAT

El rei Joan Carles se sotmetrà dissabte a una operació de cor

La intervenció va ser recomanada després de la seva última revisió mèdica anual

20190822 449734 operacioncorazonreye 1 31-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El rei Joan Carles, de 81 anys, se sotmetrà aquest dissabte a una intervenció quirúrgica cardíaca seguint la recomanació de la seva última revisió mèdica anual, segons ha informat la Casa del Rei.

El pare de l’actual rei Felip VI ingressarà el mateix dissabte a la Clínica Quirón, a Pozuelo de Alarcón (Madrid), per a la intervenció, han detallat a Europa Press fonts del palau de la Zarzuela.

L’operació del rei emèrit estava programada per a finals d’aquest mes d’agost des de l’última revisió mèdica feta a Joan Carles els dies 11 i 12 de juny. Una vegada que s’ha concretat la data de la intervenció, la Casa del Rei ho ha fet públic.

Després de la revisió del juny, Joan Carles ha fet vida normal i, fins i tot, va participar el 9 d’agost en el Campionat del Món de Vela a Finlàndia, en el qual el seu barco, el 'Bribón Movistar', va revalidar el seu títol de campió del món de 6 metres.

Aquesta dada, juntament amb el fet que el pacient ingressarà a la clínica el mateix dia de la seva intervenció, denota que l’operació per si mateixa no és d’alt risc.

El palau de la Zarzuela, en canvi, no ha ofert més detalls sobre l’operació i remet a la informació que l’equip mèdic pugui oferir una vegada finalitzada la intervenció.

L’última, el 2013 

Des del maig del 2010, quan li van extirpar un nòdul pulmonar, que va resultar benigne, el rei Joan Carles s’ha sotmès a més d’una desena d’operacions quirúrgiques, l’última, la que va tenir lloc el 21 de novembre del 2013 perquè li substituïssin una pròtesi artificial al genoll dret. L’abril passat, al rei emèrit li van extirpar de manera preventiva una lesió cutània que tenia com a conseqüència de l’exposició al sol.

L’any 2013, Joan Carles es va enfrontar a tres operacions, dues de les quals van ser pel maluc esquerre. Abans, a finals del 2012, se li havia col·locat una pròtesi al maluc, deteriorat per l’artrosi, però se li va generar una infecció d’origen desconegut que el va obligar a sotmetre’s a una intervenció en dues fases, al setembre i al novembre del 2013.

Entre el 2010 i el 2013, Joan Carles es va sotmetre a un total de nou operacions. Així, el març del 2013 va ser operat d’una estenosi de canal i un agreujament d’una hèrnia discal. En les anteriors ocasions va ser intervingut d’un pulmó, un genoll, el taló d’Aquil·les i els dos malucs.

Nòdul pulmonar

Abans de la pròtesi al maluc esquerre, l’abril del 2012 el traumatòleg Ángel Villamor ja havia intervingut el llavors cap d’Estat per implantar-li una pròtesi al maluc dret, també desgatat per l’artrosi i que es va fracturar després d’haver tingut una caiguda en el seu polèmic viatge de caça a Botswana. Dies després d’aquesta intervenció, Joan Carles va haver de tornar a la sala d’operacions al patir una luxació al mateix maluc.

Notícies relacionades

Per la seva part, el juny del 2011 es va sotmetre a una artoplàstia al genoll dret i el setembre d’aquell mateix any va ser intervingut quirúrgicament del teló d’Aquil·les. Un any abans, el maig del 2010, havia passat per sala d’operacions perquè li extirpessin un nòdul pulmonar, que va resultar benigne.

La resta d’operacions a què s’ha sotmès l’ex cap de l’Estat no són tan recents. S’ha de retrocedir a l’any 2001 per trobar una altra intervenció quirúrgica del rei Joan Carles, en aquest cas perquè l’eliminessin unes varius.

Temes:

Joan Carles I