EL DILEMA CATALÀ

Cuixart també crida a la desobediència

zentauroepp47134545 cuixart190226114418

zentauroepp47134545 cuixart190226114418

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

“Diguin el que diguin les sentències, continuarem lluitant per la llibertat i els drets humans als Països Catalans, i des d’Òmnium continuarem desobeint les lleis injustes quan sigui necessari”. Així ho sentencia Jordi Cuixart en una carta que li ha enviat a Jordi Casassas, el rector de la Universitat Catalana d’Estiu, i que aquest ha llegit en el marc de les jornades de Prada de Conflent.

Notícies relacionades

Les paraules del president d’Òmnium Cultural que ha tornat a insistir en el seu “ho tornarem a fer”, van en la mateixa línia de les expressades aquesta setmana també en aquesta localitat francesa pel president Quim Torra i Elisenda Paluzie, líder de l’ANC, en favor de mantenir l’enfrontament amb l’Estat. “De la mateixa manera que l’1-O hi va haver desobediència civil, també hi va haver desobediència institucional. La independència l’haurem de fer amb les dues desobediències”, va sentenciar dimecres Paluzie en la seva intervenció a l’UCE. Torra, dimarts, havia apel·lat també a la “desobediència civil” i havia avalat la via de la confrontació amb l’Estat que defensa Carles Puigdemont en el seu recent llibre.

La divergència entre l’aposta estratègica de JxCat i d’ERC s’ha fet especialment patent aquesta setmana, després que Torra donés per impossible l’entesa amb el Govern espanyol l’endemà que Oriol Junqueras valorés que la solució "només pot passar pel diàleg". Des de Prada, la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha assegurat que contraposar diàleg i confrontació "és trampós" perquè es pot "aixecar la bandera del diàleg amb una mà, i amb l’altra agafar la de la confrontació democràtica". "És la combinació de les dues banderes la que ens farà avançar", ha sentenciat. D’altra banda, ha reclamat "superar la dinàmica autodestructiva i de generar desconfiances" en què considera que aquest agost ha entrat el moviment independentista. Així, ha valorat que sobretot ara, a les portes de la Diada i de saber-se la sentència, cal traçar una unitat estratègica.