NEGOCIACIÓ AMB EL PSOE

Iglesias proposa una Taula de Diàleg per resoldre la crisi catalana

Unides Podem ha enviat al PSOE un document amb propostes per reprendre el diàleg cap a un possible Govern de coalició

zentauroepp49182473 iglesias190723133003

zentauroepp49182473 iglesias190723133003 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unides Podem ha proposat al PSOE una Taula de Diàleg multilateral per abordar i resoldre la qüestió territorial catalana.

El partit de Pablo Iglesias ha enviat aquest dimarts al PSOE un document amb propostes per reprendre el diàleg feia un possible Govern de coalició. Una proposta que arriba tot just un mes després que els morats s’abstinguessin en les dues votacions del debat d’investidura, impedint així un govern liderat per Pedro Sánchez. Malgrat que el candidat socialista advertís als d’Iglesias que l’opció d’un Govern de coalició caducava després del primer debat d’investidura, Unides Podem no es dona per vençut i continua apostat per un Executiu central bicolor.

Notícies relacionades

El document, que es titula 'Propostes per reprendre el diàleg: per un acord integral de Govern de coalició',  es divideix entre "propostes programàtiques" i "propostes d’estructura de govern". Dins del primer bloc, els morats presenten –tot i que de forma tímida i en veu baixa– la proposta d’"impulsar una Taula de Diàleg multilateral sobre Catalunya". L’objectiu d'aquesta ha de ser el de l’"acostament institucional" entre la Generalitat i la Moncloa per buscar "solucions i diagnòstics comuns al conflicte territorial".

Així mateix, els morats deixen clar que la Taula en cap cas ha d’anul·lar o substituir els "mecanismes propis" que regeixen les relacions bilaterals entre les dues Administracions, sinó que "haurà de ser entesa com un espai que ajudi a impulsar una via de diàleg que permeti desjudicialitzar el conflicte polític que es viu a Catalunya".