LA INVESTIDURA

ERC i JxCat celebren amb prudència l'oferta de diàleg de Sánchez

Els republicans es feliciten de la "rectificació" del candidat socialista

Laura Borràs (JxCat) li exigeix parlar "d'igual a igual" del problema polític català

zentauroepp48613021 rufian con lastra190613114516

zentauroepp48613021 rufian con lastra190613114516 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Daniel G. Sastre

Mà estesa però amb matisos notables. Aquesta és la respostad’ERC  i de Junts per Catalunya (JxCat) a l’anunci  del president del Govern en funcions i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, d’inicar una ronda de reunions amb diferents partits a finals d’agost, que inclourà les forces "nacionalistes" (en paraules de Sánchez) catalanes.

ERC: benvinguda la rectificació

L’entusiasme en l’independentisme és escàs davant d’aquest anunci. En qualsevol cas, fonts d’ERC responen: "Ja era hora que Sánchez vegi que el que s’ha de fer és parlar.  No pot actuar amb la prepotència i la falta de respecte amb què ho ha fet fins ara", afegeixen. I en aquest sentit denuncien que no es pot "menysprear més d’un milió i mig de vots". A ERC recorden que sempre han estat disposats al diàleg, a parlar "amb tothom" i a "negociar, és a dir, a fer política". Els republicans remarquen que negociar implica no excloure la força guanyadora de les eleccions a Catalunya. "Per tant, benvinguda la rectificació", conclouen.

Laura Borràs: "Sánchez va canviant"

Notícies relacionades

La cap de files de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha respost a l’anunci de Sánchez afirmant que el líder del PSOE "va canviant de manera de pensar" sobre el diàleg. "Un dia no vol saber res dels independentistes catalans i un altre dia vol parlar amb els nacionalistes catalans", apunta Borràs, que adverteix que "som independentistes catalans i som on érem". En aquest sentit, apunta que "sabem de què volem parlar i perquè, per resoldre políticament un problema polític; esperem que s’aclareixi i prengui la iniciativa que li correspon, que parli amb tots de teu a tu, d’igual a igual".

De cara a una eventual nova sessió d’investidura, ERC manté la mà estesa si hi ha acord amb Unides Podem mentre que a JxCat, no sense divisió interna sobre això, la posició és molt més distant després d’haver votat en contra de Sánchez en les dues sessions del mes de juliol passat.