objectiu: «agafar força»

L'ANC demana utilitzar les mobilitzacions després de la sentència per impulsar la via unilateral

Paluzie remarca que el seu full de ruta marca com a objectiu superar el 50% dels vots independentistes per reprendre aquest camí

foto 3518220

foto 3518220

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, vol utilitzar les mobilitzacions després de la sentència del judici del procés per impulsar la via unilateral. Segons la presidenta de l’ANC, quan es conegui hauria de tenir lloc una “onada de mobilitzacions”, tot i que això “no implica que estiguem preparats ara mateix per fer una altra declaració d’independència, però sí que les protestes ens poden ajudar a preparar un nou embat”. “Ens haurem de mobilitzar davant del que ens ve a sobre, davant de la previsible condemna dels dirigents polítics i de les entitats, i per a això cal recuperar la unitat dels partits independentistes”, ha remarcat Paluzie. 

Aquestes mobilitzacions, segons Paluzie, haurien de servir per “agafar força” i reprendre la via unilateral, per la qual cosa ha fet una crida a la unitat. Segons ha recordat a Ser Catalunya, el full de ruta de l’ANC, aprovat al maig, no fixa un termini per reprendre la via unilateral i reclama que, per prosseguir, se superin el 50% dels vots independentistes en les eleccions catalanes.

“Potser ha passat una mica desapercebut”, segons la seva opinió.  Ara bé, ha afegit, hem de preparar-nos per a la via unilateral per un fet molt simple, i és que l’Estat espanyol no respecta Catalunya com a subjecte polític, no reconeix el seu dret a l’autodeterminació i ni tan sols escolta les demandes internacionals per alliberar els presos polítics. 

Relació amb ERC 

Paluzie ha precisat que la relació de la seva entitat amb ERC “és correcta” i ha negat que l’Assemblea pretengui convertir-se en un altre partit. En declaracions a la SER Catalunya, Paluzie ha puntualitzat sobre aquesta última qüestió que l’ANC té prohibit als seus estatuts convertir-se en un partit, i ha explicat que, en contra de la percepció que pugui tenir algun partit sobre la manera d’actuar de la seva entitat, “mantenim la neutralitat”. “Som una entitat associativa que té un objectiu polític, aconseguir la independència, i entre altres coses, fer pressió sobre els partits polítics sobiranistes i independentistes”, ha explicat la presidenta de l’ANC.

Notícies relacionades

Sobre el malestar expressat per ERC, Paluzie ha apuntat que, “depèn del moment i de l’estratègia adoptada, l’ANC pot molestar o incomodar un partit o un altre”, però ha volgut deixar clar que si hi ha socis de la seva entitat que insulten dirigents d’ERC en alguna manifestació “és un fet aïllat que l’ANC no recolza en absolut”.

“Hem de ser molt durs en el contingut i molt elegants en les formes”, ha assenyalat Paluzie, que ha revelat que ha tingut l’ocasió de parlar amb els exconsellers d’ERC que han criticat l’ANC, Josep Huguet i Anna Simó, amb el primer mitjançant una trucada i amb la segona a través de Twitter. A més, ha puntualitzat, la relació amb els actuals dirigents d’ERC és “bona i molt correcta”, i ha considerat, sobre l’actual estratègia d’ERC, que “les apostes moderades no són exclusives d’un partit”.